Gratis verzenden vanaf € 100,-
5S in 1 dag

Op veel werkplekken wordt gereedschap gebruikt om bepaalde werkzaamheden te kunnen uitvoeren. In de stappen Scheiden en Schikken worden de gereedschappen geselecteerd en op de juiste plek opgeborgen.

Gereedschapsborden Voor
Gereedschapsborden Na

In de stap Standaardiseren maken we gereedschapsborden om de gereedschappen te ordenen. Op deze manier zie je in één oogopslag of alle gereedschappen aanwezig zijn en je aan het werk kan of niet.

We maken de gereedschapsborden van karton en gele tape en omlijnen ieder stuk gereedschap met pen voor het schaduweffect. Uiteraard is een bord van hout of metaal mooier, maar omdat werkplekken nog weleens veranderen en er regelmatig nieuwe stukken gereedschap bij komen, is het praktischer om te werken met tape en karton. Hiermee kan het gereedschapsbord snel en eenvoudig worden aangepast, zonder hoge kosten of tijdrovende acties. Bovendien wordt een ‘duur’ gereedschapsbord vaak op een centrale plek gehangen, waardoor medewerkers verder moeten lopen om gereedschappen op te halen. Het gevolg hiervan is dat de betreffende stukken gereedschap vaak niet worden terug gehangen en daardoor zoek raken.

Stuur mij de gratis online 5S cursus