Skip to main content

Blog

Corona maatregelen invoeren? Best een uitdaging …

Lees hier hoe wij het zouden doen. Onze ervaring komt uit het visualiseren van werkzaamheden, verkeers- en materiaalstromen in fabrieken en magzijnen. Heel iets anders als een bedrijf inrichten voor de corona maatregelen, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. In de basis gaat het erom dat je bezoekers, collega’s en klanten veilig door jouw bedrijf heen gaan. Dus hoe geef je iedereen 1,5 meter ruimte. Wij zetten onze kennis in om jullie te helpen en passen de door ons gemaakte fouten in magazijnen toe, zodat jullie ze niet maken.

Winkel maatregelen handhaven met click and collect en beperkt open.. Hoe organiseer je dit?

By Corona maatregelen No Comments
De nieuwe corona maatregelen die vanaf 10 februari gelden, betekenen dat de winkels weer open mogen voor het zogenoemde Click and collect punt. Dit geeft u de mogelijkheid klanten te bedienen bij uw winkel en daarmee uw klanten de mogelijkheid om hun producten op te halen op locatie.

Ook is het mogelijk om vanaf 3 maart uw klanten weer binnen te laten in uw winkel, er zijn wel strenge eisen van de overheid hoe u dat mag doen:

Read More

indeling restaurant corona maatregelen

In 5 stappen je restaurant, cafe of kroeg coronaproof

By Corona maatregelen, Geen categorie No Comments
Helaas mogen restaurants, cafe, bars en andere zaken die het leven een stuk leuker maken nog niet open. We kunnen nog niet alle eigenaren, medewerkers en leveranciers gelukkig maken, maar we kunnen ze wel voorbereiden op de tijd dat ze weer open mogen. Ze kunnen de omzet hard gebruiken. Maar nu staan zij voor een lastige klus; hoe maak je je tent dan coronaproof en hoe zorg je ervoor dat je de gasten die zijn toegestaan dezelfde ervaring geeft als altijd zonder dat ze gek worden van stickers, poster en desinfectiemiddel? Read More

corona maatregelen theater bioscoop

In 5 stappen mijn theater, bioscoop of museum corona veilig?

By Corona maatregelen No Comments
Vooralsnog blijven de bioscopen, theater en concertzalen tot in ieder geval 2 maar nog even dicht (bron: NOS). Dat is nog geen goed nieuws… Wanneer de recreatiecentra weer open mogen is nog onbekend, het enige wat we nu kunnen doen is ons voorbereiden. Daarom hebben we dit blog geschreven, met een stappenplan over hoe jij jouw bioscoop, theater of concertzaal kunt voorbereiden op de (hopelijk) nabije toekomst!

We nemen in deze blog een bioscoop als voorbeeld. Uiteraard kunnen deze adviezen ook uitstekend toegepast worden op theaters, poppodia en andere cultuurinstellingen.

Read More

Corona kantoor inrichting werkplek

Corona kantoor maatregelen inrichten. Hoe doe je dat?

By Corona maatregelen No Comments
Corona maatregelen op kantoor. Hoe kun je jouw kantoor corona proof inrichten om besmettingen te voorkomen? Hopelijk mogen bedrijven en kantoren weer langzaam open en wordt thuis werken gereduceerd. Vooralsnog blijft thuiswerken de norm, tenzij het echt niet anders kan. In dat laatste geval is het belangrijk de corona maatregelen voor kantoren goed voor te bereiden. De maatregelen draaien allemaal om het afstand houden en hygiëne, maar er zijn ook specifieke protocollen voor bepaalde branches. Welke algemene corona maatregelen en risico’s zijn er eigenlijk voor corona inrichting kantoor en hoe zou je dat kunnen oplossen, lees het hieronder in 5 stappen. Uiteindelijk is het allemaal terug te brengen tot afstand houden, handen wassen en hygiëne: kantoor inrichting om te voldoen aan de corona maatregelen is een hele uitdaging en voor iedere situatie anders.

Read More

Belijning in de jeugdzorg

Gezinshuis Quatrebras Coronaproof

By Corona maatregelen No Comments
“Zorg ervoor dat deze kinderen ondanks de coronacrisis toch hun ouders kunnen zien”  zo luidde de opdracht van Gezinshuis Quatrebras, om maar even met de deur in huis te vallen. Door alle maatregelen omtrent het virus is het in de zorg al lastig om andere mensen te zien, maar kinderen in de pleegzorg zitten niet alleen thuis van school, ook worden ze beperkt in hoeverre ze hun vertrouwde contacten kunnen blijven ontmoeten. Theo’s Tape Team is ingeschakeld om gezamenlijk een oplossing voor de jeugdzorg in de coronacrisis te vinden!

Read More

Sportscholen corona maatregelen vakken

Corona maatregelen sportschool: in 6 stappen

By Corona maatregelen No Comments

De corona maatregelen sportschool en yoga studio zijn sinds 8 maart gelukkig iets verder verruimd. De huidige groepsgrote voor buitensporten gaat van twee personen naar vier personen per 16 maart. Binnen sporten is nog steeds verboden, maar buiten sporten is met een aantal regels weer toegestaan. En dat geeft je gelukkig weer wat mogelijkheden richting je klanten. Dit zijn de corona maatregelen sportschool  aangegeven in de corona persconferentie van 8 maart van inmiddels ons demissionair kabinet. Wil je de laatste corona maatregelen voor sporten zelf nalezen, dan kan dat op de site van onze rijksoverheid. Hieronder sommen we kort de maatregelen sportscholen puntsgewijs op:

Read More

Tape voor buiten; afstand houden buiten de winkel

Anderhalf meter afstand houden… Zelfs buiten de winkel!? Tape voor buiten

By Corona maatregelen No Comments

Nieuwe corona maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Niet essentiele winkels mogen weer open vanaf 28 april. Er zijn wel enkele beperkingen:

  • openingstijden van 6.00 tot 20.00.
  • 1 klant per 25 m2 winkeloppervlak en uiteraard 1,5 meter afstand (minimaal 2 klanten per verdieping)
  • mondkapjes blijven verplicht
  • Klanten komen alleen en zijn vrij van corona verschijnselen
  • kinderen en mensen die hulp nodig hebben tellen niet mee

Dit resulteert onvermijdelijk in wachtrijen buiten. Hou zorgen we dat klanten afstand houden buiten je winkel voor afhalen en niet onrustig worden. Wachtrijen ontstaan vanzelf, maar krijgen zonder organisatie een eigen leven en maakt het voor klanten ook lastig. Ik weet niet hoe breed jouw stoep is?  Er zijn twijfels vanuit het kabinet of de winkels het wel goed kunnen organiseren. Dus hoe gaan we dit wederom structureren en wat kan jij als winkelier doen om te helpen? Buiten tape corona en buitenstickers zijn hier jouw oplossing.

Read More

1,5 m afstand houden in winkel vloersticker

1 5 meter tape in jouw winkel of bedrijf? Dit is de beste manier.

By Corona maatregelen No Comments
1 5 meter tape; je mag het nog even blijven opplakken en vanaf 26 april weer in je open winkel. Ja het is zover de eerste stappen naar “normaal” kunnen weer. Uiteraard is dat met 1 5 meter afstand, handen wassen en een beperkt aantal mensen in je zaak. Ja je hebt al ervaring met 1 5 meter tape, corona stickers en andere maatregelen. Maar lees onze 7 stappen om je corona maatregelen nog beter voor elkaar te hebben. Dat staat hier direct onder.

Read More

Houd Afstand tape corona

Houd afstand tape om jouw corona maatregelen aan te geven

By Corona maatregelen, Visueel overzicht

Met deze houd afstand tape en corona vloerstickers kun je je winkel en bedrijf open houden en je collega’s en klanten gezond door met deze vloertape afstand aan te geven. De juiste corona maatregelen invoeren om besmetting te voorkomen bij jouw klanten en personeel is het belangrijkste wat je kunt doen, maar hoe doe je dat? Theo’s tape helpt je alvast een stap in de goede richting; lees hier hoe je met houd afstand tape en corona vloerstickers jouw corona maatregelen kunnen aangeven!

Read More

Vloermarkeringen voor meerdere toepassingen

Vloermarkering kun je breed inzetten, we hebben een aantal toepassingen voor je op een rijtje gezet!

Veiligheid

Wanneer je in jouw fabriek gevaarlijke gebieden hebt waar bezoekers of niet gespecialiseerd personeel uit de buurt moet blijven, geeft niets zo’n duidelijk signaal als markeringstape in gevarenkleuren! Hierdoor maak je iedereen kenbaar waar oplettendheid geboden is. Ondanks dat het vanuit de Arbo regelgeving ook verplicht is, geeft het ook een fijn gevoel om te weten dat jouw werkplekken ongeval vrij kunnen functioneren.

Efficiëntie en effectiviteit

Als je bovenstaande blog doorgelezen hebt, is vast opgevallen dat visualisatie helpt bij het stroomlijnen van jouw productieflow. Wij hebben vanuit onze ervaring gemerkt dat standaardiseren vooral effectief is als er duidelijke markeringen zijn aangebracht. Dit doen wij met vloermarkeringen, maar vooral ook met borden en pictogrammen. Hierdoor is iedereen duidelijk wat de instructies zijn in het productieproces, maar vooral voor de logistiek is het handig. Een leeg vak betekend dat er iets moet gebeuren. Dát is de kracht van visueel management, simpelweg bereikt door een paar eenvoudige vloermarkeringen.

5S en Lean bereiken door gebruik van vloermarkeringen, hoe?

Er bestaat geen Lean-werkplek waar geen visualisatie toegepast is. “Keep it simple” is de kern. Hierdoor minimaliseer je Overproductie, Wachten, Transport, Overmatige voorraden, Defecten, Overmatige verplaatsing, Verwerking zonder toegevoegde waarde, oftewel, de 7 Verspillingen. Hierdoor ga je werken met meer waarde in jouw proces. Vloermarkeringen moet dus ook alleen toegepast worden op een logische manier, gebruik niet teveel kleuren en tekens, maar houd het simpel. Hiermee ga jij het resultaat bereiken wat jij wilt; een overzichtelijke en efficiënte werkplek!

Open chat
1
Hallo, ik ben Marijn. Waarmee kan ik je helpen?