Gratis verzenden vanaf € 100,-
5S in 1 dag

Laat het plakken!

Wij bieden een aantal merken markeringstape aan die voldoen aan onze strenge eisen: Tesa, Brady en Durastripe. Maar welke tape moet jij kiezen voor jouw vloer? Met ons keuze filter hebben we het voor jou gemakkelijk gemaakt. Voor een duurzaam resultaat kun je de juiste tape selecteren, die wel blijft plakken.

Wij zijn er namelijk achter gekomen dat er eigenlijk maar twee dingen van invloed zijn op de tapekeuze: de vloer en de mate van werkverkeer. Om een goed beeld te krijgen van wat nou een goede of een slechte vloer is, wat veel heftruck verkeer is of weinig palletverkeer, hebben we voor jou deze informatie op een rij gezet.

Wij bieden de juiste vloermarkering speciaal voor jouw werkvloer! We zijn al jarenlang bezig met het herinrichten van productieruimtes volgens de 5S methode en weten inmiddels wat goed werkt op de vloeren. 

De mate van heftruck- en palletverkeer heeft een grote invloed op de levensduur van de gebruikte markering. Een mooie schone gietvloer stelt andere eisen dan een oudere betonnen vloer. Ons eenvoudige filter helpt om gemakkelijk de juiste lijnen of 5S vormen te selecteren. De prijzen van alle soorten markeringstape op rol en de verschillende vormen voor het maken van vakken staan hier overzichtelijk voor je op een rij.

 

 Heb je toch nog vragen? Wij helpen graag! 

 

Stap 1: Selecteer een vloer

Het soort vloer is van grote invloed op de keuze voor een markeringstape. Op een strak gecoate vloer zullen alle soorten tape mooi blijven plakken. Jammer genoeg ligt er niet overal zo’n mooie vloer. Op een oudere en/of beschadigde vloer zullen niet alle tapes duurzaam blijven plakken. Kijk vooraf goed naar de vloer en selecteer deze in ons filter, om zo de bijpassende tape te vinden! Als je twijfelt over jouw type vloer kun je een foto mailen naar theo@flowinmotion.com waarna hij jou kan adviseren over het meest geschikte type tape.

We hebben de vloeren in acht categorieën ondergebracht:

Gecoate vloer:
gecoate-vloer

Een gecoate vloer is vlak, niet poreus en heeft geen loslatende delen. Op dit type vloer hechten alle soorten markeringstape zich uitstekend. Bij geen tot weinig werkverkeer (heftruck, pallet) is de voordelige Tesa tape de juiste optie.

Nieuwe vloer:
nieuwe-vloer

Een nieuw gestorte vloer is helemaal vlak en is niet poreus. Er zijn geen loslatende delen aanwezig waardoor alle soorten tape en vloermarkering goed zullen hechten op dit type vloer.

Goede betonnen vloer:
goede-betonnen-vloer

Een goede betonnen vloer is vlak, licht ruw en is niet tot licht beschadigd is. Op dit type vloer blijft elke soort tape of vloermarkering goed plakken. Wanneer er weinig tot redelijk veel werkverkeer (pallet, heftruck) aanwezig is, kunnen we de producten van Brady adviseren.

Matige betonnen vloer:
matige-vloer

Een matige betonnen vloer heeft door slijtage en ouderdom beschadigingen opgelopen. Dit is te herkennen aan scheuren, gaten, diepe krassen etc. Dit type vloer vraagt om een markeringstape met een goede hechtingslaag, zoals Brady of Durastripe.

Slechte betonnen vloer:
slechte-vloer

Een slechte betonnen is door de tijd erg beschadigd. Omdat deze vloer ongelijkmatig is en loszittende delen heeft, adviseren wij een flexibele tape die gemakkelijk mee vormt. De kwalitatief hoogstaande Durastripe Supreme V is zelfs voor dit type vloer geschikt.

Oneffen vloer:
oneffen-vloer-2

Een oneffen vloer ontstaat doordat er bijvoorbeeld betonplaten zijn gebruikt bij het leggen van de vloer. Hierdoor ontstaan hoogteverschillen, opstaande randen en gaten tussen de platen. Een zeer flexibele markeringstape met uitstekende lijmlaag is hierbij noodzakelijk. Wij adviseren hiervoor de Durastripe Supreme V vloermarkering.

Poreuze vloer:
poreuze-vloer

Een poreuze vloer heeft een open structuur en daardoor geen groot hechtingsoppervlak. Omdat een poreuze vloer meestal slechter van kwaliteit is, moet er een markeringstape worden gekozen die zich daaraan kan aanpassen. De uitstekende hechtingslaag van alle types Durastripe producten is sterk genoeg en voor dit type vloeren geschikt.

 

Grove vloer:
grove-vloer

Een grove vloer heeft een ruw oppervlakte. Dit type vloer heeft hierdoor weinig hechtingsoppervlak voor de lijmlaag van een markeringstape. De zeer flexibele Durastripe Supreme V kan zich gemakkelijk vormen naar het ruwe oppervlak van de grove vloer.

 

Stap 2: Selecteer mate van werkverkeer

Wij bieden verschillende soorten markeringstape aan, die elk hun eigenschappen hebben. Deze eigenschappen bepalen in hoeverre ze bestand zijn tegen heftruck- en palletverkeer. De Tesa tape is prima in ruimtes waar niet tot weinig met heftrucks gereden wordt en waar niet met pallets geschoven wordt. De Brady is een dunne tape van hard PVC, waarover pallets gemakkelijk schuiven. Bij licht heftruck verkeer zal deze ook prima volstaan. Onze Durastripe producten zijn het meest bestand tegen werkverkeer. Er zijn verschillende soorten Durastripe die elk hun specifieke voordelen hebben. Hieronder kunt u uitzoeken welke tape matcht bij uw werkverkeer.
verkeersbeweging-v4We hebben het werkverkeer in drie categorieën opgedeeld: Palletwagens, licht heftruckverkeer tot 2,5 ton en zwaar heftruckverkeer tot acht ton. Het aantal bewegingen (hoe vaak de heftruck of palletwagen zich beweegt over een lijn) is bepalend voor de levensduur van de markering, oftewel: meer bewegingen vereist sterkere markeringstape.

 

Stap 3: Selecteer de gewenste vorm

Ieder heeft zijn eigen voorkeur. De één vindt volle lijnen mooier en de ander prefereert hoekstukken. Wat is het praktische verschil tussen beide?

Volle lijnen:

Het gebruiken van gehele lijnen maakt een werkplek erg overzichtelijk en heeft daardoor vaak de voorkeur. Een volle lijn is gemakkelijk aan te brengen en zal ook lang blijven plakken. Wel is het ten opzichte van hoekstukken meer vatbaar voor palletschade: wanneer een heftruck met daarop een pallet in volle vaart tegen de lijn aanrijdt, wordt een groot oppervlak van de lijn geraakt waardoor de lijn kan breken.

Het voordeel van volle lijnen is dat ze erg opvallen! Ook voor looppaden (die toch tegen een stootje moeten kunnen) is een volle lijn de juiste keuze.

130619_Demar_Expeditie_004 durastripe_warehouse durastripe-walkway-green-yellow

Hoekstukken

Hoekstukken zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de volle lijnen en beschikken daarom over dezelfde eigenschappen. Het grote voordeel van hoekstukken is dat ze een stuk kleiner zijn dan volle lijnen en ze hierdoor minder vatbaar zijn voor het schuiven van pallets. Mocht er door ruw gedrag toch onverhoopt een hoekstuk los of stuk gaan, dan is deze gemakkelijk te vervangen.

De hoekstukken zijn er in verschillende vormen: “L” hoeken, “T” hoeken, “X” hoeken, stippen en strips. Ook zijn de meeste vormen in zowel afgeronde als rechthoekige vorm beschikbaar. Het is eenvoudig om hiermee vakken te creëren.

Kun je op de site niet de gewenste vorm vinden, of zit het juiste formaat er misschien niet tussen? Neem dan contact met ons op; in overleg zijn er nog veel meer mogelijkheden!

TT L Hoek AR Geel TT Streep AR Oranje Lang Detail TT Hoek AR Overzicht

 

Schoonmaken

Wanneer de markeringstape niet blijft zitten, komt dit meestal doordat er vooraf niet goed is schoongemaakt. Het is van belang om de vloer goed vet- en stofvrij te maken voordat je begint met plakken.

Hoe pak je dit aan?
Een werkvloer is vaak vet waardoor de lijmlaag van een markeringstape zich niet aan het oppervlak kan hechten. Een simpele, maar zeer effectieve, manier om dit te verhelpen is het gebruiken van een remmenreiniger. Door de remmenreiniger op de vloer te spuiten, wordt het oppervlak ontvet en vuilvrij gemaakt. Daarna even met een doek of papier eroverheen en je bent klaar om te gaan plakken.

Plakken

Onze verschillende soorten tape vragen elk om een iets andere manier van aanbrengen. Onze Tesa tape kun je gemakkelijk uitrollen en direct opplakken. Tesa is wel iets elastisch en wil terug krimpen na het afrollen. Rol daarom eerst de gehele lengte af, laat het iets terugveren en plak de hele lengte in eenmaal op de vloer. De Tesa tape moet elke 3 jaar worden vervangen om te voorkomen dat de tape teveel uithardt en barst.

De Brady en Durastripe producten hebben een bescherming over de lijmlaag. Dit heeft als grote voordeel dat je het heel secuur kunt aanbrengen als je het doet zoals om onderstaande afbeelding. Door de beschermingslaag pas tijdens het afrollen te verwijderen kun je de lijn tijdens het leggen corrigeren. Het kan niet fout gaan.

durastripe-peel-and-stick_300dpi

 

 

 

 

Overige tips:

  • Zorg ervoor dat de vloer goed droog is.
  • Teken eerst de lijnen of maak referentiepunten, zodat je in één keer goed recht plakt.
  • Gebruik een heftruck voor het verplaatsen van zware pallets. Zodra een pallet met volle vaart tegen een lijn van hard PVC aankomt, ontstaat het gevaar dat deze breekt.
  • Doe gewicht op de lijn nadat het is aangebracht, bijvoorbeeld door er met een heftruck recht overheen te rijden. Dit zorgt ervoor dat de lijmlaag beter gaat hechten met het oppervlak.