Over ons

Wij geloven dat 5S binnen élk bedrijf voor verbetering zorgt. Dankzij jarenlange praktijkervaring weten we ook precies hoe dat moet gebeuren. Deze kennis geven we graag door, zodat meer bedrijven de kans krijgen zich te optimaliseren. We bieden passende oplossingen voor iedereen: van gratis trainingen tot op maat gemaakte coachingstrajecten.

Het team

Wij zijn Theo en Michiel, het duo achter Flow in Motion. Totaal verschillende achtergronden, toch een topteam. Michiel’s ervaring op de werkvloer in technische bedrijven en Theo’s kennis van operationele processen bleek een gouden combinatie. We komen overeen op precies de juiste vlakken: perfectionisme, oog voor detail en niet bang voor een uitdaging. We zien LEAN en 5S als een levensinstelling; we passen het daarom ook thuis toe! Theo heeft onlangs zijn huis volgens 5S verbouwd, en Michiel labelt zelfs de keukenkastjes. Handig, want zo kan hij alles terugvinden nadat zijn vriendin de boodschappen heeft gedaan.

Michiel Smit

Uitdager

Michiels carrièrepad is misschien wat onorthodox: van MTS Werktuigbouwkunde naar HTS, toen Technische Bedrijfskunde – eerst HBO en daarna op de Universiteit. Hij werkte bij veel verschillende bedrijven en heeft daarbij zowel ervaring opgedaan op de werkvloer als in het management. Bij Atlanta introduceerde collega en ‘sensei’ Glen het LEAN-principe aan Michiel, en leerde hem de kneepjes van het vak. Het meeste plezier haalt Michiel uit met mensen op de vloer uitdenken hoe je dingen ook anders kunt doen en dit samen uitwerken. ‘Flow in Motion starten was de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Het mooiste vind ik dat als je na een tijd terugkomt bij een bedrijf en het is nog steeds 5S georganiseerd, maar ook veranderd. Zo kun je zien dat ze er zelf mee aan de slag zijn geweest en het zich eigen hebben gemaakt. Dan ben ik trots.’ In zijn vrije tijd gaat Michiel graag windsurfen of verkent hij de wereld met zijn backpack op zijn rug en zijn vriendin aan zijn zijde.

Theo Kootstra

Theo’s Tape

Bedrijfskunde. De opdracht: we gebruiken veel tape,maar zijn niet tevreden over de kwaliteit. Zoek uit hoe dit beter kan en zet een webshop op. Van daaruit ontstaat voor de grap Theo’s Tape. Na een succesvolle stage verlaat Theo ons helaas om elders aan het werk te gaan. Toch komt hij al gauw weer terug: hij mist de vrijheid van Flow in Motion en is op zoek naar een baan waar echt zijn passie ligt. Die passie? Het starten van projecten waarbij mensen er álles aan doen om een gezamenlijk doel te bereiken. Theo zet dan ook maar al te graag zijn schouders onder een project om het tot een fantastisch resultaat te brengen. Het belangrijkste is volgens hem om je met dingen bezig te houden die je geen energie kosten, maar waar je juist energie van krijgt. Dit positivisme straalt dan ook van hem af!

Zijn wilde haren is hij al wel verloren, maar Theo is een echte muziekliefhebber en speelt in zijn vrije tijd graag op zijn gitaar. Daarnaast houdt hij van gezelligheid en is hij er altijd voor te porren om iets leuks te ondernemen met vrienden en familie.

Onze geschiedenis

Flow in Motion is ontstaan vanuit uitdaging en verbetering. Dat is ons geloof, onze geschiedenis en onze toekomst. Ooit zijn we ontstaan vanuit een besluit om ons leven te beteren. Op de Grote Markt van Groningen, op (toen nog) Koninginnedag, onder het genot van een biertje. Flow bestond toen nog uit Michiel en Vincent. Zij troffen elkaar in LEAN: constant verbeteren, en een zoektocht naar vrijheid. Destijds was hun eerste klus in Zuid-Duitsland. Vele klussen en veel LEAN-materialen, zoals vloerbelijningstape, later liep Flow in Motion goed, maar waren we toch niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de tape die we gebruikten. En daar kwam Theo om de hoek kijken, die tape zocht die wél voldeed aan onze verwachtingen en hier zelfs een webshop voor bouwde.

Na vijf jaar besloot Vincent dat het tijd was meer aandacht te besteden aan het thuisfront en ging hij op zoek naar een andere uitdaging. Michiel besloot door te gaan, en ook Theo sloot zich al gauw weer bij ons aan. En dat is de cue voor de volgende stap!

De video’s

Beelden zeggen vaak meer dan woorden en daarom hebben we een serie 5S video’s gemaakt. De video’s laten zien hoe een 5S dag verloopt. Je ziet niet alleen hoe de werkplekken getransformeerd worden, maar ook hoe het de medewerkers verandert. We hebben ook 8 train-the-trainer-video’s gemaakt om jou op te leiden tot 5S adviseur. Hierin nemen wij jou stap-voor-stap mee door een 5S dag en leer je hoe je het systeem in stand houdt.
Previous slide
Next slide

Het boek

Om de kersverse 5S adviseurs in jouw eigen bedrijf extra te ondersteunen tijdens onze trainingstrajecten, hebben we een boek geschreven. In dit boek zijn de 5S in een dag en de training opgesplitst in 8 eenvoudige stappen. Het boek is een praktisch leidraad die gebruikt kan worden als leerboek en als handboek tijdens een 5S dag en je training. Al onze ervaringen en valkuilen zijn beschreven; van praktische oplossingen tot hoe een groep mee te krijgen op een 5S dag en hoe om te gaan met weerstanden.

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?