Vloerbelijning in jouw magazijn en werkplaats

Een uitdaging, neem in ieder geval deze belijning tips mee

Zebrapaden voorbeeld vloertape vloerbelijning

Welke vloerbelijning tape is voor jouw magazijn of werkplaats geschikt?

Vloerbelijning vinden die geschikt is voor jouw situatie klinkt simpel, totdat je erachter komt dat er dan van alles uitgezocht moet worden. Vraag 1 is uiteraard wordt het markeringstape of verf. En dan zijn er van beide categorieën nog verschillende soorten.

We hebben het makkelijk gemaakt voor je. Lees hier alles over het verschil tussen verf of tape. Maar in het kort met tape heb je geen stilstand, is weer te vervangen, verf is geschikter voor extreem zware omstandigheden. Alhoewel je aan beide onderhoud zal moeten plegen. Maar ook dit kan eenvoudig, bestel een proefpakket met onze vloertape en laat de tape voor zich spreken.

Welke kleuren belijning moet ik nemen?

Dit is misschien wel 1 van de meest gestelde vragen die we krijgen. Als je zoekt naar regelgeving? Die is er niet. Je bent vrij om te kiezen wat je wilt.

Met 1 uitzondering, de waarschuwingsgebieden zijn wel gegeven en zijn

  • zwart/geel te zijn voor een waarschuwing
  • rood/wit voor het aangeven van verboden
  • groen/wit voor redding of evacuatie

Verder ben je dus vrij. Uiteraard zijn er wel een aantal zaken die we veel terug zien. Geel of groen wordt vaak gebruikt voor loopppaden. Rood voor afval of afkeur. Uiteraard zijn er meer kleuren en gebruiken hier lees je alles over de betekenis van de lijnkleuren voor vloerbelijning. Neem in ieder geval een kleur die contrast heeft met je vloer.

Tesa Markeringstape vloer belijning

Welke breedtes en vormen vloerbelijningen zijn er?

Je ziet drie verschillende breedtes, namelijk 5 cm, 7,5 cm en 10 cm. Wij adviseren om een onderscheid te maken tussen loop- en rijpaden en de markering van pallet locaties. Kies voor een pad een breedte van 7,5 cm of 10 cm en voor pallets en dergelijke 5 cm of 7,5 cm. Heb je een grote locatie ga dan breder.

Welke richtlijnen zijn er voor de belijning van een werkplaats en magazijn

De richtlijnen zijn per branche verschillend. Maar de enige wettelijk eis is, is dat je een verkeersplan hebt en dat je er over na gedacht hebt. De breedte van een looppad of rijpaden in een magazijn of werkplaats zijn wel gegeven. Lees de richtlijnen belijnen werkplaats en magazijn.

Vloerbelijning aanbrengen?

Zelf belijning aanbrengen of laten aanbrengen. Vloertape laat zich eenvoudig zelf aanbrengen. Met wat arbeid, een schrobmachine en een touwtje heb je het er snel zelf inzitten.Verf is al een stuk lastiger en is sterk afhankelijk van het type verf welke je aanbrengt. Weeg eerst af welke verf je wilt aanbrengen en laat je dan goed informeren.

Als tape specialist Theo’s Tape Team kan in ieder geval je advies en tips geven en de tape uiteraard aanbrengen in no time, maar wel recht natuurlijk!

Hoe kan ik de belijning verwijderen?

Dit hangt sterk af van de materialen die je hebt gebruikt. Als je de juiste vloerbelijning tape hebt gebruikt dan ben je hier niet, die laat zich er zonder lijmresten verwijderen. Mocht je tape hebben gebruikt die wel lijmresten achter laat, dan kan je sticker verwijderaar gebruiken of een schrobmachine huren. Verf laat zich minder makkelijk verwijderen, je moet het of weg stralen dan wel over schilderen.

vloermarkering en vloerbelijning laten aanbrengen

Zichtbaar werken

Soort vloer
Verkeer en belasting
Toplaag
Omgeving
Breedte van de tape
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Michiel. Waarmee kan ik je helpen?