Belijning

Een uitdaging, neem in ieder geval deze belijning tips mee

Zebrapaden voorbeeld vloertape vloerbelijning

Belijning voor je vloer vinden klinkt simpel, totdat je erachter komt dat er van alles uitgezocht moet worden. De eerste vraag die je jezelf stelt is of je tape voor je vloermarkering gaat bestellen of verf gaat kopen. Van beide categorieën zijn er verschillende soorten. Met tape heb je geen stilstand, verf is geschikter voor extreem zware omstandigheden. Beide soorten vereisen onderhoud. Hiervoor bestel je een proefpakket met vloertape en laat de tape voor zich spreken.

Verschillende kleuren belijning en vloermarkering kopen en bestellen

Er is geen regelgeving als het gaat om welke kleur belijning je moet gebruiken. Wel zijn er een paar waarschuwingsgebieden gegeven voor wanneer je vloermarkering gaat bestellen of kopen:

  • Zwart/geel is voor het aanduiden van een waarschuwing
  • Rood/wit is voor het aangeven van verboden
  • Groen/wit is voor redding of evacuatie

Uiteraard zijn er een aantal zaken die we vaak terugzien. Geel of groen wordt vaak gebruikt voor looppaden. Rood zien we vaak terug voor afval of afkeur. Natuurlijk zijn er nog meer lijnkleuren voor vloerbelijning. Wij adviseren om een kleur vloermarkering te bestellen of kopen die contrast heeft met de betreffende vloer.

Tesa Markeringstape vloer belijning

Breedtes, vormen en richtlijnen

Je hebt drie verschillende breedtes, namelijk: 5cm, 7,5cm en 10cm. Ons advies is om onderscheid te maken tussen loop-en rijpanden en de markering van pallet locaties. Voor een pad kies je een breedte van 7,5xcm of 10cm en voor pallets 5cm of 7,5cm. Per branche zijn de richtlijnen verschillend. De enige wettelijke eis is dat je een verkeersplan hebt en hierover na hebt gedacht. De breedte van een looppad of rijpaden in een magazijn of werkplaats zijn wel gegeven.

Vloerbelijning en vloermarkering aanbrengen

Het aanbrengen van vloertape is eenvoudig. Met wat arbeid, een schrobmachine en een touwtje heb je het er snel inzitten. Het aanbrengen van verf is een stuk lastiger en is sterk afhankelijk van het type verf wat je aanbrengt. Voor je vloermarkering gaat bestellen of kopen is het handig om te wegen welke werf je wilt aanbrengen en dat je je hierover goed laat informeren. Dit kan bijvoorbeeld door onze tape specialist, Theo’s Tape Team.

Als tape specialist Theo’s Tape Team kan in ieder geval je advies en tips geven en de tape uiteraard aanbrengen in no time, maar wel recht natuurlijk!

vloermarkering en vloerbelijning laten aanbrengen

Hoe kan ik de belijning verwijderen?

Dit hangt sterk af van de materialen die je hebt gebruikt. Als je de juiste vloerbelijning tape hebt gebruikt dan ben je hier niet, die laat zich er zonder lijmresten verwijderen. Mocht je tape hebben gebruikt die wel lijmresten achter laat, dan kan je sticker verwijderaar gebruiken of een schrobmachine huren. Verf laat zich minder makkelijk verwijderen, je moet het of weg stralen dan wel over schilderen.

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?