Belijning

Een uitdaging, neem in ieder geval deze belijning tips mee

Zebrapaden voorbeeld vloertape vloerbelijning

Belijning voor je vloer vinden klinkt simpel, totdat je erachter komt dat er van alles uitgezocht moet worden. Flow in Motion helpt je daarbij! De eerste vraag die je jezelf stelt is of je tape voor je vloermarkering gaat bestellen of verf gaat kopen. Van beide categorieën zijn er verschillende soorten. Met tape heb je geen stilstand en verf is geschikter voor extreem zware omstandigheden. Beide soorten vereisen onderhoud. Om tot een goede keuze te komen voor vloerbelijning in fabrieken, magazijnen of andere bedrijfspanden, bestel je een proefpakket met vloertape en laat de tape voor zich spreken.

Verschillende kleuren belijning en vloermarkering kopen en bestellen

Er is geen regelgeving als het gaat om welke kleur tape je voor de belijning moet gebruiken. Wel zijn er een paar waarschuwingsgebieden gegeven voor wanneer je vloermarkering voor fabrieken, garages of magazijnen gaat bestellen of kopen, zoals:

  • Zwart/geel is voor het aanduiden van een waarschuwing;
  • Rood/wit is voor het aangeven van verboden;
  • Groen/wit is voor redding of evacuatie.

Uiteraard zijn er een aantal zaken die we vaak terugzien. Geel of groen wordt vaak gebruikt voor looppaden. Rood zien we vaak terug voor afval of afkeur. Natuurlijk zijn er nog meer lijnkleuren voor vloerbelijning. Wij adviseren om een kleur vloermarkering te bestellen of kopen die contrast heeft met de betreffende vloer.

Tesa Markeringstape vloer belijning

Breedtes, vormen en richtlijnen

Wij bieden drie verschillende breedtes tape aan, namelijk: 5, 7,5 en 10 centimeter. Ons advies is om onderscheid te maken tussen loop- en rijpaden en de markering van palletlocaties. Voor een pad kies je een breedte van 7,5xcm of 10cm en voor pallets 5cm of 7,5cm. Per branche zijn de richtlijnen verschillend. Zo gebruiken ze voor fabrieken hele andere vloerbelijning dan voor magazijnen. De enige wettelijke eis is dat je een verkeersplan hebt en hierover na hebt gedacht. De breedte van een looppad of rijpaden in een magazijn of werkplaats zijn wel gegeven.

Vloerbelijning en vloermarkering aanbrengen

Goede vloertape aanbrengen is eenvoudig.

Met wat arbeid, een schrobmachine en een touwtje heb je het er snel inzitten. Verf aanbrengen is een stuk lastiger en is sterk afhankelijk van het type verf wat je aanbrengt. Voordat je vloermarkering gaat bestellen of kopen, is het handig om af te wegen welke verf je wilt aanbrengen en dat je je hierover goed laat informeren. Dit kan bijvoorbeeld door onze tape-specialist, Theo’s Tape Team.

vloermarkering en vloerbelijning laten aanbrengen

Het verwijderen van belijning

Vloerbelijning verwijderen hangt af van de materialen die je hebt gebruikt. Wanneer je tape hebt gebruikt die lijmresten achterlaat, is het handig om een stickerverwijderaar te gebruiken of een schrobmachine te huren. Verf verwijderen is minder makkelijk. Het is nodig om dit weg te stralen of het over te schilderen. Kijk daarom voorafgaand aan het bestellen of kopen van vloerbelijning of vloermarkering hoe je deze kunt verwijderen.

Ontdek ons assortiment en bestel meteen

Belijning en vloermarkering kopen of bestellen voor bijvoorbeeld fabrieken doe je bij Flow in Motion. Naast algemene vloermarkering kun je bij ons ook bedrukte vloermarkering bestellen. Heb je vragen voor onze specialisten? Neem dan telefonisch contact op door te bellen naar 06 – 29 50 57 93. Ook kun je ons contactformulier invullen. Wij komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?