VLOERBELIJNING IN JOUW MAGAZIJN EN WERKPLEK

Vloerbelijning is goed voor de veiligheid en om processen te organiseren, het liefste beide tegelijkertijd. Maar om goede vloerbelijning te vinden zijn er tal van vragen en antwoorden zijn moeilijk vindbaar.

Tesa Markeringstape

Welke vloerbelijning tape is geschikt voor jou? Wat zijn de kleuren voor magazijnbelijning of voor 5S?

Vloerbelijning vinden die geschikt is voor jouw situatie klinkt simpel, totdat je erachter komt dat er dan van alles uitgezocht moet worden om de geschikte vloerbelijning voor jouw situatie te vinden. Wij maken het graag wat makkelijker voor je. De juiste vloer tape vind je door jouw situatie te vergelijken met deze blog, waarin we uitleggen welke vloertape hoort bij welke omstandigheden. Bij zware omstandigheden en voor duurzame toepassingen kunnen we overigens altijd de Durastripe tape aanraden

Daarna is het een kwestie van de juiste kleuren te vinden. Vaak krijgen we vragen over wat de standaard 5S kleuren zijn of de standaard kleuren voor belijning in een magazijn of fabriek. Heel simpel, die zijn er niet. Er zijn echter wel veelgebruikte kleuren, die dus min of meer de standaardkleuren zijn voor vloerbelijning, kijk daarvoor deze blog!

Looppaden en inrichten: 5s vloermarkering en richtlijnen werkplaats belijning

Wanneer de juiste vloerbelijning gekozen is en de kleuren geselecteerd, is het vaak voor velen nog de uitdaging om van de materialen een goed en werkbaar plan te maken. Vanuit onze jarenlange ervaring met vloerbelijning hebben we daarom alles voor je opgeschreven. In de Arbowet is het nog onduidelijk beschreven hoe dit moet; ze rekenen op eigen inzicht van de verantwoordelijke persoon. Dit is natuurlijk niet praktisch, daarom hebben we een pagina geschreven over de richtlijnen voor de breedte en andere eisen van rijpaden en looppaden in magazijnen en fabrieken.

Daarnaast is het opstellen van een belijningsplan in algehele zin een uitdaging, maar ook daarvoor hebben we op deze pagina een stappenplan voor jouw werkplaats belijning.

markeringstape laten aanbrengen

Vloerbelijning zelf aanbrengen, laten aanbrengen en tips

Als het plan klaar is en de tape binnen, dan kan het plakken beginnen. In de regel is het aanbrengen vloerbelijning gemakkelijker dan het lijkt, als je de trucjes maar kent. Ook hiervoor zijn kosten noch moeite voor gespaard om dit voor jou voor te bereiden, vandaar dat we een pagina hebben gemaakt voor zelf belijning aanbrengen. Hier lees je al onze trucjes en kun je direct aan de slag. Mocht je echter niet zelf op de knieën willen, maar wil je het laten doen? Ook dan staan we voor jouw klaar en kun je belijning laten aanbrengen door Theo’s Tape Team!

Voor wat leuke voorbeelden en tips en tricks kun je altijd even kijken op onze vloermarkeringen blog, waarbij we mooie visualisatie projecten beschreven hebben. Hierop kun je ook meer info vinden over vloertape voor fabrieken en magazijnen.

Belijnen met verf of tape?

Die keuze is aan jou. Vaak horen we: Plakband op m’n vloer? Blijft dat wel zitten? Plakband niet, onze markeringstape wel. Gemaakt van verschillende PVC materialen met voor elke situatie speciaal ontwikkelde lijmlagen. Dit zorgt ervoor dat tape voor vrijwel alle situaties een optie is. We zien dat vloerbelijning met tape aan populariteit wint en dat onze klanten vloerbelijning verf achterwege laten. Zeker niet onterecht! Immers, het zit snel op de vloer (zonder de fabriek stil te leggen), je bent flexibel en je kunt het zo weer verwijderen!

Nog niet overtuigd? Kijk dan onze pagina over tape versus verf!

En waar koop ik dan mijn vloerbelijning?

Ook dat kan bij ons! Wij hebben een webshop met alles op het gebied van vloerbelijning en in overleg is er tevens nog veel meer mogelijk!

We hebben in de webshop de volgende producten op het gebied van markeringen:

99% van onze klanten vindt daarop de juiste producten voor zijn of haar gebruik, maar ook voor de 1% staan we klaar! Kom je er niet uit of vind je niet wat je nodig hebt? Neem dan vooral contact met ons op, dan gaan we het samen oplossen!