Online training: Zelf 5S uitvoeren

Met 5S behaal je prachtig resultaat binnen één dag. En dat is nog maar het begin, want samen met je medewerkers blijf je daarna continu verbeteren. Een doorlopend proces om trots op te zijn! Lijkt dit je wel wat? Dan is onze online 5S-training de oplossing voor jou!

Samen met je medewerkers

Je hebt een goedlopend bedrijf. Als je rondloopt voel je je trots; je medewerkers werken hard en de resultaten mogen er wezen. Vooruitstrevend als je bent zie je toch altijd ruimte voor verbetering: nóg mooiere resultaten, snellere productie, meer tijdwinst. Gelukkig zijn je medewerkers gedreven; met een beetje hulp van ons komen jullie samen binnen no-time tot een topresultaat.

Dan zit je bij hier goed. In slechts 8 lessen leer je de basisprincipes van 5S en ontdek je hoe je al jouw medewerkers enthousiast krijgt en betrekt. Na 10 jaar ervaring met het invoeren van 5S hebben wij een manier ontwikkeld die verandering ondersteunt, resultaat garandeert en enthousiasme oplevert bij iedereen. Met onze training voer jij binnenkort zelfstandig je eerste 5S-dag uit en merk je al na één dag resultaat!

Wat ga je leren

Leren door te doen
Hoe pakken we dit dan aan? In onze online training doorloop je de basisprincipes van 5S door ze meteen toe te passen in jouw bedrijf. Daarbij krijg je handige tips over de praktische kant, inzicht in hoe de methode werkt én leer je hoe je al jouw medewerkers meekrijgt. Want 5S’en, dat doe je samen. Dat is ook meteen het leuke eraan: management en medewerkers die samen blijven werken aan een efficiënte, geordende, productieve werkomgeving.
Zelf je eerste 5S dag uitvoeren

En dan is het zover: je hebt de training afgerond en gaat direct aan de slag in je eigen bedrijf. De grootste beloning van de training merk je gegarandeerd al tijdens deze eerste dag.

Je zoekt binnen je bedrijf de plek waar je het meeste resultaat verwacht, nodigt je werknemers uit en laat ze in een half uur zien wat 5S is. Dit doe je aan de hand van onze 5S-trainingspresentatie, onze checklist en onze trainingsvideo. Dan gaan jullie de werkvloer op! Samen met je medewerkers ga je de 5S‘en door. Door onze praktische tips krijg je ze snel enthousiast en gaan ze fanatiek aan de slag. Aan het einde van de dag zijn jullie moe maar voldaan: er staat een prachtig resultaat en iedereen is gemotiveerd om zo door te gaan. In geplande evaluatiemomenten houden jullie 5S niet alleen in stand, maar blijven jullie ook continu bijschaven en verbeteren! Hoe? Dat leer in je de training. Meld je hier meteen aan!

Soms gesteld vragen

Zelf een 5S programma uitvoeren voor mijn gehele fabriek?

Wij implementeren al heel wat jaren 5Sp-programma’s en hebben daarvoor een aanpak ontwikkeld die we aan jou gaan leren. Het komt simpelweg hier op neer: deel de fabriek op in verschillende werkplekken en voer vervolgens per werkplek een 5S-dag uit. Op deze manier creëer je zichtbaar resultaat en zet je een hoge 5S-standaard neer.

Wat is de studiebelasting?

Het doorlezen van alle theorie en het bekijken de video’s kost ongeveer 2 uur per deel. Dit is de start van elk deel, waarna jij zelf gaat beginnen met de interessante opdrachten. Dit vraagt iets meer tijd. Zodra jij begint neemt de hele online 5S training 8 weken in beslag. En dan al plan jij de eerste 5S in 1 dag samen met je medewerkers!

Kan ik echt na 8 lessen mijn eerste 5S dag uitvoeren?

Ja! We hebben de theorie van de 5S-methode vertaald naar een heel praktische aanpak met veel voorbeelden uit onze praktijk. We hebben voor jou een stappenplan en script ontwikkeld waarmee jij de 5S-dag opknipt in kleine stapjes. Daarnaast krijg je ons praktische 5S-boek waarin alle theorie staat beschreven en die je door je eerste 5S dag heen navigeert.

Perfectie bereik je toch niet in 1 dag?

Klopt, we hebben tijdens een 5S-traject nog nooit direct een perfect resultaat behaald. Dat gaat ook niet, daar zijn juist de wekelijkse 5S evaluatierondes voor. Dit is zelfs beter, aangezien medewerkers leren dat ze alle verbeteringen zelf kunnen en blijven doorvoeren!

Hoe houd ik het resultaat in stand?

In onze aanpak leiden we jou op tot 5S-adviseur, zodat jij op wekelijkse basis samen met de medewerkers de werkplekken evalueert. Hier bespreek je de voortgang van actiepunten en worden werkplekken continu verbeterd. Hou je dit structureel vol, dan wordt 5S een goede gewoonte binnen het bedrijf en gaat het als het ware vanzelf..

Wat krijg je?
  • 6 maanden toegang tot onze online leeromgeving en trainingsvideo’s
  • Het “5S – Doe het zelf” e-book
  • Een praktisch draaiboek voor jouw 5S-dag

De online leeromgeving bestaat uit instructievideo’s, de theoretische achtergrond en praktische opdrachten. Zo nemen wij jou stap voor stap mee door de basis van LEAN, leer je 5S in detail kennen en ontdek je hoe je een 5S dag uitvoert. Je gaat dan zelf een 5S-plan maken, precies zoals wij het ook aanpakken: direct aan de slag met zichtbaar resultaat en leren door te doen!

Waar bestaat de 5S-training uit?
De 5S-training bestaat uit de volgende 8 blokken:
  1. Wat is 5S / Lean / Verspillingen / Doorlooptijd? – Wat verstaan we onder deze begrippen en hoe zitten deze verweven in onze 5S methode?
  2. Kwalificeren van de werkplekken – Hoe open ik de ogen van alle medewerkers?
  3. Scheiden – Wat hebben we nu écht nodig?
  4. Schikken – Hoe vind ik alles in 1 keer en binnen 30 seconden?
  5. Schoonmaken – Hoe voorkom ik dat ik moet schoonmaken en dat schoonmaken een klus is?
  6. Standaardiseren – hoe zorg ik dat alles in 1 oogopslag duidelijk is?
  7. Steunen – Hoe gaan we alle acties borgen?

In het kort

Je logt in op ons interactieve online 5S programma en hier leer jij hoe je met jouw medewerkers de werkplekken Lean kunt maken in 1 dag! In dit programma leer jij hoe je zelf een 5S dag opzet, uitvoert en hoe je om kunt gaan met weerstanden van medewerkers. Daarnaast leer je hoe je 5S in de toekomst in stand houdt.

Tijdens de training

Onze training geeft jou de kennis en het zelfvertrouwen om met 5S aan de slag te gaan, samen met de medewerkers op de vloer. In jouw eigen unieke leeromgeving, vind je niet alleen de theorie, maar ook een volledig draaiboek om een 5S dag compleet uit te voeren. Inclusief videomateriaal, presentatie materiaal, en documenten om te gebruiken.

Resultaat

Je leert op een praktische wijze zelf 5S toe te passen. De werkplekken maak je ordelijk en efficiënter in 1 dag! Bij het succesvol afronden van de online training wordt deze afgesloten met een certificaat van deelname. Kortom: Je gaat het helemaal zelf doen, maar wij helpen je op weg.

95% van onze klanten raden de 5S training van Flow in Motion aan

Onze klanten over ons

“Praktisch en toepasbaar en in kleine stapjes zorg je dat je continue 5S invoert en verbetert.”

Evalien Bloemheuvel

Fetim Group

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren

5S LEREN TOEPASSEN BINNEN JOUW ORGANISATIE?

BEKIJK ONZE GRATIS 5S CURSUS!

Binnen een paar eenvoudige stappen:

Wij geven onze training gratis weg!

Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?