Zelf belijning aanbrengen

Zelf belijning aanbrengen kan en is eenvoudiger dan je denkt. Lees hieronder hoe eenvoudig het is.

Voordelen

Laten we beginnen..

Het aanbrengen van markeringstape lijkt op het eerste gezicht simpel. En dat is het ook als je onze trucs kent.

Begin met een duidelijk belijningsplan. Doe dit niet op papier, maar kijk naar de praktijk op de vloer. Hou rekening met natuurlijke looplijnen, looppad breedtes, intensieve verkeerspunten en plekken waar veel wordt geschoven met pallets. Daarna kun je het op papier uitwerken. Zie hieronder voor een complete uitwerking.

Test de verschillende soorten markeringstape op de meest intensieve punten om de juiste vloertape te selecteren.

Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Kijk naar welke pictogrammen vloerstickers je eventueel wilt gebruiken; borden en pictogrammen worden vaak gebruikt om specifieke instructies te geven en worden daarom veel gebruikt.

Nu kun je beginnen met het aanbrengen van jouw belijning!

Zelf belijning aanbrengen leren in 5 minuten; bekijk de video

In 5 stappen eenvoudig je eigen belijning aanbrengen met vloertape. Bekijk hierboven de video.

Belijningsplan

Een goed belijningsplan ontstaat niet achter een bureau. Belijning visualiseert de verkeersstromen, processen, bewegingen en (on)veilige gebieden op de werkvloer. Het begint dan ook met de huidige werkelijkheid in kaart te brengen.

  1. Neem een plattegrond en vraag verschillende medewerkers om de gedurende een dag bij te houden welke lijnen zij lopen. Elke beweging is hierbij een lijn.
  2. Breng de gevaarlijk gebieden in kaart, lees waar wil je geen bezoekers (of medewerkers) hebben zonder specifieke instructies.
  3. Bepaal welke regels er zullen gelden t.a.v. Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Gelden overal de zelfde regels of zijn er in verschillende gebieden verschillende regels. Als dit laatste het geval is, dan wil je dit graag aangeven door elk gebied een andere kleur te geven.
  4. Bepaal hoe breed een looppad zou moeten zijn. We hebben hier richtlijnen voor geschreven. Dit klinkt misschien stom, maar is wel belangrijk. Wil je dat mensen achter elkaar lopen en geef je prioriteit aan productie, dan is een looppadbreedte van 80 cm zeer effectief. Wil je met twee mensen naast elkaar kunnen lopen dan is een breedte  van 140 cm zeer geschikt. Een tussen breedte zorgt ervoor dat er 1,5 mensen kunnen lopen en zorgt ervoor dat mensen naast elkaar lopen en er dus 1 persoon buiten het looppad loopt.
  5. Bepaal waar er veel met pallets wordt geschoven. In dit gebied wordt gewerkt en daar wil je geen looppad. Maar dwingt de situatie je hier toch toe. Zorg dat de tape voldoende ver ligt van de plek waar geschoven zit om schade te voorkomen.
  6. Bepaald welke tekens je wilt gebruiken om bepaalde gedragsregels aan te geven. Plaatjes zeggen meer dat woorden. Een teken op de vloer zorgt ervoor dat de informatie daar is, waar deze van toepassing is en heeft vaak een signaal functie. Algemene tekens bij binnenkomst zijn belangrijk, maar heeft ook in zich dat ze eventueel vergeten worden.
Vloerbelijning tape

Aanbrenginstructies

Voor onze verschillende soorten tape zijn er verschillende aanbrenginstructies. Als je bij markeringstape besteld sturen we je uiteraard de juiste toe, maar je kunt ze hier ook vinden.

Download hier onder de verschillende instructies.

Previous slide
Next slide

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Gratis vloertape, vloerbelijning, proefpakket

DE ALLERBESTE

VLOERBELIJNING
OP DE MARKT

De voordelen van tape

Eenvoudig besteld, snel geleverd!

Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?