Welke betekenis hebben de kleuren van de vloerbelijning?

Tesa Markeringstape

De lijnen en de vakken die binnen Lean en 5S worden gebruikt hebben verschillende kleuren en daarmee is de vraag wat is de betekenis van de vloerbelijning? Al deze verschillende kleuren hebben elk een andere betekenis en geven zo een functie van de ruimte of plek aan.

Om zaken zo visueel mogelijk te maken wordt er bij Lean of 5S veel gewerkt met kleuren. Vreemd genoeg is Lean gek op standaardisatie, maar de kleuren zijn niet gestandaardiseerd.
En dat is precies wat ook wij geleerd hebben in de afgelopen jaren, maak het van toepassing op je eigen bedrijf. De gouden regel is laat het passen bij dat wat voor jouw bedrijf geschikt is en wat al gebruikt wordt. Ik heb zelf bij mijn vierde 5s dag op 1 machine 12 kleuren toegepast. 3 verschillende kleuren voor 3 verschillende producten, een kleur voor afval, afkeur, inkomende goederen, gereed product nog te controleren, gereed product klaar voor magazijn. Aan het einde van de dag; het was een multi functioneel sportveld voor basketbal, tennis, handbal, voetbal. Het was niet meer overzichtelijk. De medewerkers die hadden meegewerkt aan dit schilderij, waren de volgende dag meer aan het puzzelen waar de kleuren ook weer voor waren dan aan het produceren. Een klein beetje zijn doel voorbij geschoten.

Te veel verschillende kleuren
Te veel verschillende kleuren

De juiste kleur en de juiste betekenis voor de vloerbelijning in jouw magazijn of fabriek:

De betekenis van vloerbelijning en hun kleuren

Ondanks dat je het eigenlijk zelf moet bedenken, hebben we hier een lijstje voor je met de meest gebruikte verschillende belijningskleuren en hun betekenis.

betekenis 5S belijning kleuren

Download hier de betekenis van de kleuren van de vloerbelijning voor jouw magazijn, fabriek of bedrijfshal.

Vloermarkering

Naast het gebruik van lijnen zijn er andere soort gelijke vloermarkeringen die je kan gebruiken om je situatie duidelijk te maken. Zo gebruiken wij veel borden op de vloer om mensen visueel te herinneren aan bepaalde situaties.
Waarom op de vloer? vraag je je af. Borden op de vloer zijn er om de verkeerssituatie die op die specifieke plek te verduidelijken en als visuele herinnering aan de daar geldende regels. Het werkt vaak als een trigger.

Kijk in onze webshop vloertape voor alle mogelijkheden.

Verf of Tape voor mijn vloerbelijning?

“Tape dat blijft toch niet zitten!?”. In sommige gevallen niet, maar in de meeste wel. Markeringstape heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van verf. Je kan het aanpassen, is goedkoper, het is direct belastbaar en er is geen schade aan de vloer. Wil je meer weten over de voordelen en de nadelen van vloertape?

Wil je het materiaal voelen en testen? Bestel dan direct je proefpakket geheel vrijblijvend natuurlijk!

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?