Kies de juiste vloer tape

Je wil de juiste vloer tape kopen, maar welke tape is perfect voor jouw vloer en gebruik?

Welkom in de wereld van de vloer tape! Om jou een miskoop te besparen, hebben wij deze keuzehulp geschreven voor jou.

Stap 1: Selecteer een vloer

Het soort vloer in jouw werkomgeving is van grote invloed op de keuze voor de juiste vloer tape. Op een strak gecoate vloer zullen alle soorten tape mooi blijven plakken. Jammer genoeg ligt er niet overal zo’n mooie vloer. Op een oudere en/of beschadigde vloer zullen niet alle tapes duurzaam blijven plakken. Kijk vooraf goed naar de vloer en selecteer deze in ons filter op de webshop voor markeringstape, om zo de tape te vinden voor jouw situatie! Als je twijfelt over jouw type vloer kun je een foto mailen naar theo@flowinmotion.com waarna hij jou kan adviseren over het meest geschikte type tape.

We hebben de vloeren in acht categorieën ondergebracht: 

Gecoate Vloer
Gecoate vloer:

Een gecoate vloer is vlak, niet poreus en heeft geen loslatende delen. Op dit type vloer hechten alle soorten vloer tape zich uitstekend. Bij geen tot weinig werkverkeer (heftruck, pallet) is de voordelige Tesa tape de juiste optie.

Nieuwe vloer
Nieuwe vloer:

Een nieuw gestorte vloer is helemaal vlak en is niet poreus. Er zijn geen loslatende delen aanwezig waardoor alle soorten tape en vloermarkering goed zullen hechten op dit type vloer.

Goede betonnen vloer
Goede betonnen vloer:

Een goede betonnen vloer is vlak, licht ruw en is niet tot licht beschadigd is. Op dit type vloer blijft elke soort tape of vloermarkering goed plakken. Wanneer er weinig tot redelijk werkverkeer (pallet, heftruck) aanwezig is, kunnen we de producten van Brady adviseren. Bij zwaarder verkeer wordt Durastripe aanbevolen.

Matige vloer
Matige betonnen vloer:

Een matige betonnen vloer heeft door slijtage en ouderdom beschadigingen opgelopen. Dit is te herkennen aan scheuren, gaten, diepe krassen etc. Dit type vloer vraagt om een vloer tape met een goede hechtingslaag, zoals Durastripe Supreme V of Durastripe Mean Lean.

Slechte betonnen vloer
Slechte betonnen vloer:

Een slechte betonnen vloer is door de tijd heen erg beschadigd. Omdat deze vloer ongelijkmatig is en loszittende delen heeft, adviseren wij een flexibele tape die gemakkelijk mee vormt. De kwalitatief hoogstaande Durastripe Supreme V is zelfs voor dit type vloer geschikt.

Oneffen vloer
Oneffen vloer:

Een oneffen vloer ontstaat doordat er bijvoorbeeld betonplaten zijn gebruikt bij het leggen van de vloer. Hierdoor ontstaan hoogteverschillen, opstaande randen en gaten tussen de platen. Een zeer flexibele vloer tape met uitstekende lijmlaag is hierbij noodzakelijk. Wij adviseren hiervoor de Durastripe Supreme V vloermarkering. een alternatief is het wegsnijden van tape bij abrupt hoogteverschil. 

Poreuze vloer
Poreuze vloer:

Een poreuze vloer heeft een open structuur en daardoor geen groot hechtingsoppervlak. Omdat een poreuze vloer meestal slechter van kwaliteit is, moet er een vloer tape worden gekozen die zich daaraan kan aanpassen. De uitstekende hechtingslaag van alle types Durastripe producten is sterk genoeg en voor dit type vloeren geschikt.

Grove vloer
Grove vloer:

Een grove vloer heeft een ruw oppervlakte. Dit type vloer heeft hierdoor weinig hechtingsoppervlak voor de lijmlaag van een vloer tape. De zeer flexibele Durastripe Supreme V kan zich gemakkelijk vormen naar het ruwe oppervlak van de grove vloer.

Stap 2: Selecteer mate van werkverkeer

Wij bieden verschillende soorten vloer tape aan, die elk hun eigenschappen hebben. Deze eigenschappen bepalen in hoeverre ze bestand zijn tegen heftruck- en palletverkeer. De Tesa tape is prima in ruimtes waar niet tot weinig met heftrucks gereden wordt en waar niet met pallets geschoven wordt (licht gebruik). De Brady is een dunne tape van hard PVC, waarover pallets gemakkelijk kunnen schuiven (al blijft ons advies om nooit te gaan schuiven). Bij licht heftruck verkeer zal deze ook prima volstaan (gemiddeld gebruik).  Let er wel op dat zowel Tesa als Brady na een tijdje moeilijk te verwijderen zijn, Durastripe heeft hier geen last van. Onze Durastripe Xtreme producten zijn het meest bestand tegen werkverkeer (zwaar en extreem gebruik) en zijn het meest duurzame. Er zijn verschillende soorten Durastripe die elk hun specifieke voordelen hebben. Hieronder kun je uitzoeken wat de juiste vloer tape is voor jouw werkverkeer.

Verkeersbewegingen

Stap 3: Selecteer de gewenste vorm

Nu je weet wat voor jou de juiste vloertape is, kun je verder met hoe je vloer wilt belijnen. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. De één vindt volle lijnen mooier en de ander prefereert hoekstukken. Wat is het praktische verschil tussen beide?

Volle lijnen:

Het gebruiken van gehele lijnen maakt een werkplek erg overzichtelijk en heeft daardoor vaak de voorkeur. Een volle lijn is gemakkelijk aan te brengen en zal ook lang blijven plakken. Volle lijnen kunnen ook goed gebruikt worden om looppaden te maken! Wel is het ten opzichte van hoekstukken meer vatbaar voor palletschade: wanneer een heftruck met daarop een pallet in volle vaart tegen de lijn aanrijdt, wordt een groot oppervlak van de lijn geraakt waardoor de lijn kan breken.

Het voordeel van volle lijnen is dat ze erg opvallen! Ook voor looppaden die toch tegen een stootje moeten kunnen is een volle lijn de juiste keuze.

Tesa Markeringstape
Volle lijnen
Gangpaden Overzicht

Hoekstukken

Hoekstukken zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de volle lijnen en beschikken daarom over dezelfde eigenschappen. Het grote voordeel van hoekstukken is dat ze een stuk kleiner zijn dan volle lijnen en ze hierdoor minder vatbaar zijn voor het schuiven van pallets. Mocht er door ruw gedrag toch onverhoopt een hoekstuk los of stuk gaan, dan is deze gemakkelijk te vervangen. 

De hoekstukken zijn er in verschillende vormen: “L” hoeken, “T” hoeken, “X” hoeken, stippen en strips. Ook zijn de meeste vormen in zowel afgeronde als rechthoekige vorm beschikbaar. Het is eenvoudig om hiermee vakken te creëren. Je vindt hier al onze hoekstukken en vormen

Kun je op de site niet de gewenste vorm vinden, of zit het juiste formaat er misschien niet tussen? Neem dan contact met ons op; in overleg zijn er nog veel meer mogelijkheden!

Te veel verschillende kleuren
Hoekstukken overzicht Detail
Durastripe Mean Lean Vormen: T-Hoeken (afgerond)

Schoonmaken

Wanneer de vloer tape niet blijft zitten, komt dit meestal doordat er vooraf niet goed is schoongemaakt. Immers, als tape op vuil geplakt wordt, hecht deze op het vuil en niet op de vloer. Het is van belang om de vloer goed vet- en stofvrij te maken voordat je begint met plakken.

Hoe pak je dit aan?
Een werkvloer is vaak vet waardoor de lijmlaag van een vloer tape zich niet aan het oppervlak kan hechten. Een simpele, maar zeer effectieve, manier om dit te verhelpen is het gebruiken van een remreiniger. Door de remreiniger op de vloer te spuiten, wordt het oppervlak ontvet en vuilvrij gemaakt. Daarna even met een doek of papier poetsen, laten drogen en je bent klaar om te gaan plakken.

Plakken

Onze verschillende soorten tape vragen elk om een iets andere manier van aanbrengen. Onze Tesa tape kun je gemakkelijk uitrollen en direct opplakken. Tesa is wel iets elastisch en wil terug krimpen na het afrollen. Rol daarom eerst de gehele lengte af, laat het iets rusten en terugveren en plak de hele lengte in één keer op de vloer. Let op dat Tesa eigenlijk alleen geschikt is voor tijdelijk gebruik omdat deze snel uithardt en daardoor moeilijk te verwijderen is.

De Brady en Durastripe producten hebben een bescherming onder de lijmlaag. Dit heeft als groot voordeel dat je het heel secuur kunt aanbrengen, zoals je ook in het filmpje hieronder kan zien. Door de beschermingslaag pas tijdens het afrollen te verwijderen kun je de lijn tijdens het leggen corrigeren. Het kan niet fout gaan.

Overige tips:

  • Zorg ervoor dat de vloer goed droog is.
  • Teken eerst de lijnen of maak referentiepunten, zodat je in één keer goed recht plakt.
  • Doe gewicht op de lijn nadat het is aangebracht, bijvoorbeeld door er met een heftruck recht overheen te rijden. Dit zorgt ervoor dat de lijmlaag beter gaat hechten met het oppervlak.
  • Als de tape op de vloer zit, gebruik dan heftrucks voor het verplaatsen van zware pallets en zorg dat deze goed óver de lijn heen gaat. Zodra een pallet met volle vaart tegen een lijn van hard PVC aankomt, ontstaat het gevaar dat deze breekt. Dit vereist van de heftruckchauffeurs een stukje gedragsverandering.

Wij belijnen o.a. voor onderstaande bedrijven

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Gratis vloertape, vloerbelijning, proefpakket

DE ALLERBESTE

VLOERBELIJNING
OP DE MARKT

De voordelen van tape

Eenvoudig besteld, snel geleverd!

Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?