De minimale breedte van een looppad volgens de richtlijnen is 60 cm, dit is gemeten vanuit de binnenzijde van de belijning. (bron: https://www.stl.nl/arbocatalogus/warehouse-distributiecentrum-magazijn/verkeersplan/)

Je moet je hierbij het volgende realiseren; waar is het looppad voor bedoeld? Is het puur functioneel en bedoeld om voetgangers te scheiden van rijdend materieel en om bezoekers van de ingang naar een bepaalde locatie te brengen? Dan is een 60 cm breed looppad zeer geschikt. Een dergelijk smal pad heeft een dwingende werking en mensen moeten achter elkaar lopen. Moet het looppad ook geschikt zijn om naast elkaar te kunnen lopen, om bijvoorbeeld klanten mee te kunnen nemen om je magazijn te laten zien? Dan adviseren wij een looppad breedte van 130 (binnenzijde belijning). Ga niet tussen deze twee maten inzitten. Dan krijg je een looppad waar mensen net niet of net wel naast elkaar kunnen lopen en dan weten wij wel wat er gebeurd … Precies! Één iemand loopt op het pad, de andere er net naast.

Vergeet niet bij het bepalen van de breedte en de locatie van je looppad, wat de functie is van de ruimte. Naar ons inziens wordt er juist in deze ruimtes geld verdient met werkzaamheden, dit gaat dus altijd voor het gemak van een voetganger.

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?