Kwalificeren

Dit is het tweede onderdeel van de 5S methode cursus. Binnen dit onderdeel leren we je wat kwalificeren is en hoe jij aan de slag kunt gaan met kwalificeren binnen jouw fabriek, magazijn of werkplaats aan de hand van de werkplek kwalificatielijst en het maken van foto’s. De kwalificatielijst is te vinden in de gratis 5S methode pdf.

GRATIS ONLINE 5S TRAINING

ONDERDEEL 2/8

WAT IS EN HOE WERKT

Kwalificeren op mijn werkvloer?

Wanneer je dag in dag uit op dezelfde plek aanwezig bent, is het soms moeilijk om je omgeving nog objectief te bekijken. 5S begint met het openen van de ogen van zowel jezelf als die van de medewerkers op de werkvloer. Daarom begint elke sessie met het kwalificeren van de werkplek oftewel het kritisch bekijken van je werkomgeving.

 

Dit doen we aan de hand van de werkplek kwalificatielijst en het maken van foto’s. Op een speciaal daarvoor bestemde lijst worden diverse onderdelen van de werkplek gescoord waarbij 1 slecht en 4 uitstekend is.Daarnaast worden er vijf foto’s geschoten van de werkplek. Dit maakt de make-over niet alleen visueel, maar is ook handig voor de rapportage én om na verloop van tijd te kunnen beoordelen of er daadwerkelijk iets veranderd is of niet.

VIDEO UITLEG OVER: KWALIFICEREN

WAT FLOW IN MOTION OOK DOET

Ontvang de gratis 5S methode pdf

Wat gaat de cursus jou allemaal opleveren?

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?