Schikken

Dit is het vierde deel van de 5S methode cursus. Binnen dit onderdeel leren we je wat schikken is en hoe jij aan de slag kunt gaan met schikken binnen jouw fabriek, magazijn of werkplaats. De bijbehorende opdracht is te vinden in de gratis te downloaden 5S methode pdf.

GRATIS ONLINE 5S TRAINING

ONDERDEEL 4/8

WAT IS EN HOE WERKT

Schikken op mijn werkvloer?

Het doel van schikken is het wegnemen van de 7 verspillingen. Dit doen we door alle zaken die niet op de werkvloer thuishoren weg te nemen en vervolgens de zaken die wel op de werkvloer thuishoren in de juiste hoeveelheid op de juiste plek te plaatsen.

Nadat de bruikbare spullen zijn gescheiden van de ballast, is het tijd om de werkplek opnieuw in te richten. Dit doen we door de zaken die wel op de werkvloer thuishoren in een juiste hoeveelheid op de juiste plek te zetten. Om de juiste beslissingen te nemen, is het goed om je bij ieder voorwerp af te vragen hoe vaak je dit nodig hebt en in welke hoeveelheid.

De juiste plek van ieder voorwerp is de plek waar je deze gebruikt en waar ze niet het productieproces of de veiligheid in de weg staan. Om de werkplek veilig en schoon te houden, is het aan te raden om maximaal 1 dag werkvoorraad of 1 verpakkingseenheid van het te gebruiken onderdeel op de werkplek te zetten. Want ompakken is ook een verspilling.

VIDEO UITLEG OVER: SCHIKKEN

WAT FLOW IN MOTION OOK DOET

Ontvang de gratis 5S methode pdf

Wat gaat de cursus jou allemaal opleveren?

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?