Standaardiseren

Dit is het zesde deel van de 5S methode cursus. Binnen dit onderdeel leren we je wat standaardiseren is en hoe jij aan de slag kunt met het standaardiseren van jouw fabriek, magazijn of werkplaats. De bijbehorende opdracht is te vinden in de gratis te downloaden 5S methode pdf.

GRATIS ONLINE 5S TRAINING

ONDERDEEL 6/8

WAT IS EN HOE WERKT

Het standaardiseren van mijn werkvloer?

Het doel van standaardiseren is alle losse zaken een vaste plek geven zodat het voor iedereen (dus ook voor medewerkers buiten deze werkplek) duidelijk is waar de zaken de horen te staan. In de stap Standaardiseren wordt vastgelegd wat er in de stappen Scheiden, Schikken en Schoonmaken is bereikt.

In de voorgaande stappen hebben we heel wat bereikt. Om te voorkomen dat het binnen de kortste keren weer een rommeltje wordt, is het belangrijk om nauwkeurig vast te leggen op welke plek bepaalde voorwerpen, materialen en andere zaken horen te staan.

Het geheim van het standaardiseren is het gebruik van de lijnen en de vakken. Door simpelweg de contouren van de spullen te omlijnen, vergelijkbaar met de manier waarop veel particulieren dat doen met hun gereedschap in de tuinschuur. Hierdoor wordt in één oogopslag duidelijk wat waar moet liggen.

Op zoek naar belijning?

5S Belijning nodig. 5S standaardiseren belijning, 5S standaardiseren
5S standaardiseren aangeven pallets, palletvakken, 5S palletvakken aangeven, 5S palletvakken standaardiseren
5S indelen werkvloer, 5S standaardiseren werkvloer, 5S maatwerk indeling werkvloer, 5S maatwerk vakken indeling werkvloer

VIDEO UITLEG OVER: STANDAARDISEREN

WAT FLOW IN MOTION OOK DOET

Ontvang de gratis 5S methode pdf

Wat gaat de cursus jou allemaal opleveren?

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?