Bij Deal Donkey is 5S toegepast. Rogier de Veer vertelt

Welke twijfels had je van te voren?

Via een bedrijvencoach werd ik getipt over 5S en Flow in Motion. Een gesprek kan nooit kwaad dacht ik, al vroeg ik me wel af of er bij ons wel wat te verbeteren was. Voor mijn gevoel hadden wij ons magazijn redelijk op orde. Na het eerste gesprek met Vincent en Michiel was ik wel geïnteresseerd, maar pas toen ze tijdens het tweede gesprek zomaar wat kansen voor ons bedrijf lieten zien, ging ik overstag.
Vóór 5S
Na 5S

Hoe was je ervaring met het product/dienst?

Het proces is super verlopen. Vincent heeft alles begeleid. Zijn grote pluspunt is dat hij niet vanaf de zijlijn bevelen geeft, maar gewoon op de werkvloer samen met de jongens zijn handen uit de mouwen steekt. Dat vond ik mooi om te zien. Hij deed het op een leuke manier. Streng, maar met een knipoog. Dat was ook nodig, want onze magazijnmedewerkers moesten echt overtuigd worden. Door zijn gemakkelijke manier van doen was het ijs snel gebroken. En toen de jongens uiteindelijk het verschil zagen en er een glimlach op hun gezichten verscheen dacht ik: wow, dit is toch wel echt leuk.

Vóór 5S
Na 5S

Wat waren de resultaten van de dienst?

Onze medewerkers hoeven nu minder verstoppertje te spelen. Het magazijn is nóg netter en strakker geworden. Dingen zijn sneller en gemakkelijker te vinden. Maar wat ik misschien wel het mooiste vind; de jongens houden zich er ook echt aan. Het ziet er nog steeds net zo goed uit als vlak na de sessies.

Ik had wel verwacht dat we meer tijd zouden besparen, maar dat is niet zo. Want doordat we meer op de rol hebben, kost het ook meer tijd om alles te doen. Ik weet dat we nog twee slagen kunnen maken in het magazijn, dus dat gaan we in de toekomst ook zeker nog een keer doen.

Vóór 5S
Na 5S

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Alle ondernemers met een groot magazijn zouden baat kunnen hebben bij 5S.

Wat is verder nog leuk om te vertellen?

Het waarborgen van het product nam een belangrijke plek in op de offerte. Dat leek mij in de eerste instantie erg overdreven. Maar achteraf gezien heeft Vincent dat goed ingeschat. Zorgen dat onze mensen het nut ervan inzagen en hen zo instrueren dat het ook echt beklijft is een belangrijk en tijdrovend onderdeel van de dienst.

Wat ik ook mooi vond, was de manier waarop Vincent met de jongens aan het werk ging. Hij lag meteen goed in de groep. Nadat hij hen aan de hand van spelletjes liet zien hoe je gemakkelijker en efficiënter kun werken, viel het kwartje al snel bij onze medewerkers. Al met al ben ik positief en zou ik het zeker aanraden aan anderen.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?