Polem BV te Lemmer is gestart met 5S. Hoe is de implementatie verlopen? Projectleider Durk van der Wal vertelt

Welke twijfels had je van tevoren?

Na ons eerste gesprek met had ik wat twijfels. Michiel was zo ‘gewoon’, dat zowel de directie als ikzelf ons afvroegen of Flow in Motion wel het gewenste niveau zou hebben voor ons bedrijf. Die twijfel werd weggenomen in het tweede gesprek waarbij ook Vincent aanwezig was. We zagen toen een sterk team dat elkaar goed aanvult en professionaliteit uitstraalt. Als ik hen een tip zou mogen geven dan zou ik zeggen dat ze de kennismakingsgesprekken samen moeten doen.
Vóór 5S
Na 5S

Hoe was je ervaring met het product/dienst?

Onze ervaring met Flow in Motion is perfect. Ik ben heel blij dat we met hen in zee zijn gegaan. Het zijn goede jongens die niet alleen onderling goed samenwerken, maar ook onze medewerkers wisten te motiveren. Met name Michiel is kanjer in het aansluiten op de werkvloer. Hij kan goed doorpakken. Hij weet medewerkers die aanvankelijk sceptisch tegenover 5S staan, er niet alleen van te overtuigen dat die manier van werken heel belangrijk is, maar ze ook echt enthousiast te maken. Dat is heel belangrijk in zo’n proces.
Vóór 5S
Na 5S

Wat waren de resultaten van de dienst?

Het resultaat is een schonere en veiligere werkomgeving. Het is nog te vroeg om het uit te drukken in cijfers, maar we zien nu al dat we minder verlies hebben in tijd en organiseren. We werken nu met een planbord en houden tweemaal per week een dagstaatsessie, waarbij de ook steevast 5S behandelen.

Vóór 5S
Na 5S

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Flow in Motion is een ‘hands on’ bedrijf. Wat dat betreft vormen ze de perfecte reclame voor hun eigen product. Juist omdat Michiel en Vincent zo verschillend zijn in hun aanpak en benadering, denk ik dat ze een heel breed scala aan klanten kunnen bedienen. Ik denk dat bedrijven in de maakindustrie aan Michiel een gouden adviseur hebben, terwijl Vincent het heel goed zou doen in bijvoorbeeld een ziekenhuis of gemeente. Zoals ik al eerder zei, vormen ze een heel sterk team dat elkaar goed aanvult.

Vóór 5S
Na 5S

Wat is verder nog leuk om te vertellen?

Wat kan ik er verder nog over zeggen? Het zijn twee mannen met heel veel positieve energie. Michel ziet overal licht in. Hoe rommelig een werkplek ook is en hoe negatief een medewerker in de eerste instantie ook denkt over 5S, Michiel accepteert geen ‘nee’ en gaat ervoor. Vincent is een enorme optimist. Hij denkt letterlijk dat alles kan en dat is zijn kracht, want daardoor kan het ook. Naast positief, zijn ze daadkrachtig in de zin van ‘zo gaan we het doen en zo gaat het gebeuren’. Die eigenschappen vormen de kracht van Flow in Motion.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?