Bij Bisoton is 5S ingevoerd. Directeur Teus Kuijsten vertelt

Welke twijfels had je van te voren?

Van tevoren vroegen we ons af of we wel een bureau konden vinden dat echt zo bedrijfsspecifiek en praktisch zou zijn als ze allemaal beloven op hun website. We hebben een aantal adviseurs op gesprek gehad, maar dachten na een presentatie meestal: we kunnen net zo goed een boekje kopen en het zelf doen. Wij waren juist op zoek naar praktische hulp bij de invoering van 5S. Bij Flow in Motion hadden we het beste gevoel, met name door hun praktische insteek en de ervaring die ze hebben opgedaan voordat ze een eigen bureau begonnen.

Hoe was je ervaring met het product/dienst?

We werken met verschillende ploegen. De grootste uitdaging was om bij iedereen het nut en het belang van 5S tussen de oren te krijgen. Michiel en Vincent hebben met elke ploeg afzonderlijk gewerkt en onze medewerkers echt in de praktijk laten zien hoe het werkt. We hebben in elke groep een verantwoordelijke aangesteld op met name hij of zij werd extra ondersteund. Mede daardoor ging het allemaal boven verwachting.

Vóór 5S
Na 5S

Wat waren de resultaten van de dienst?

Het is nu een jaar geleden dat we gestart zijn met 5S en de winst zit ’m vooral in tijdswinst doordat onze jongens niet meer hoeven te zoeken naar hun spullen. We werken efficiënter en de werkplekken zij overzichtelijker. Je zou kunnen zeggen dat we dat zelf toch ook wel hadden kunnen organiseren, maar we zijn in twee jaar tijd van nul naar honderd mensen gegroeid en dan schieten dit soort dingen erbij in.

Vóór 5S
Na 5S

Aan wie zou je dit aanbevelen?

Doordat Vincent en Michiel heel verschillend zijn, hebben ze beiden met een heel andere type mensen een klik. In die zin spreken ze veel talen en kunnen daardoor ook ingezet worden binnen veel bedrijven. Ik denk dat ze hun klanten sowieso moeten zoeken in de productiebedrijven of binnen logistieke sector. Voor mijn gevoel zijn ze te praktisch voor een echte kantooromgeving, al moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik zelf nooit echt op een kantoor heb gewerkt, dus eigenlijk kan ik daar niet echt iets over zeggen.

Wat is verder nog leuk om te vertellen?

We zijn supertevreden over het proces en het eindresultaat. Ik heb nog steeds contact met Michiel en zou iedereen aanraden om 5S bij Flow in Motion te doen. Sterker nog, ondernemers die twijfelen mogen bij ons in de fabriek komen kijken naar de vruchten die het afwerpt. Wat me verder beviel is dat Michiel één ding echt belangrijk vindt en dat is ‘afspraak is afspraak’. Dingen afspreken en je daaraan houden is een belangrijke voorwaarde voor succes. Dat geldt zowel voor Flow in Motion als voor ons eigen bedrijf. Ik merk dat onze jongens dat hebben overgenomen en zich daar na een jaar nog steeds aan houden. Dat vind ik mooi.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?