Word weer kind en blijf waarom vragen

… en dan kom je tot de kern van de oorzaak. 5 times why. Dat is wat de Japanners gebruiken als ze de oorzaak willen weten om een probleem te doorgronden. Als Nederlander vinden we dat toch wel lastig. En waarom als kind deden we dat toch ook altijd al. We kennen allemaal wel de reclames van verveelde vaders die geïrriteerd roepen daarom als hun zoon of dochter voor de zoveelste keer vragen, waarom is dat zo? Om vervolgens op het volgende antwoord te zeggen, waarom is dat zo?

En eigenlijk zegt dit beeld alles. Veelal als er een fout wordt gemaakt in een bedrijf en we vragen hoe dat kan. Zijn we geneigd dit snel af te doen en met de mantel der liefde te bedekken. En vervolgens lossen we het niet op. Wij zien dat vrijwel overal.

Een verkoper roept wel eens een klacht is ook een kans te laten zien dat we het wel kunnen en om een beter contact te krijgen met een klant.

En zo is het ook met fouten. He fouten maken we allemaal wat de reden dan ook is. En een fout is niet erg, het is een kans om te zorgen dat we iets leren en beter worden. En niet alleen jijzelf, maar ook je collega’s!

Stel de vraag maar eens: waarom, waarom, waarom, waarom, waarom. En wordt weer kinderlijk nieuwsgierig naar de reden waarom bepaalde dingen zo gaan als ze gaan.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?