In 5 stappen mijn theater, bioscoop of museum corona veilig?

corona maatregelen theater bioscoop

Bisocopen en cinema’s mogen weer open vanaf 5 juni. Dat is goed nieuws…. Alleen zijn er natuurlijk wel wat regels van onze overheid.

We nemen in deze blog een cinema als voorbeeld. Vele musea maar ook bv het concertgebouworkest gingen jullie voor in onze webshop.

Deze corona maatregelen voor cinema’s en bioscopen hebben wij gebruikt:

  • Zalen met een capaciteit kleiner dan 1.000 gasten mogen 50 gasten ontvangen
  • Zalen met een capiciteit groter dan 1.000 gasten mogen 250 gasten ontvangen
  • Er moet gereserveerd worden met een maximale groepsgrote van 4 of 1 gezin
  • Alleen in de zaal mag het mondkapje af.
  • De horeca mogen open volgens de horeca regels

KAARTVERKOOP EN ENTREE

De verkoop van tickets zal op een andere manier moeten gaan dan sommige cultuurinstellingen nu gewend zijn. Hierdoor mag uitsluitend alleen gereserveerd worden zodat er te handhaven is op het aantal personen die de bioscoop betreden. Vervolgens zullen kassa’s dus niet bezet mogen worden, behalve voor het afhalen en afrekenen van reserveringen.

Het belangrijkste wat we natuurlijk moeten onthouden is 1,5 meter afstand en handen wassen! Bij de entree van de bioscoop is het dan ook van belang om mensen erop te wijzen dat ook 1,5 meter wordt verwacht in jouw bioscoop. Hier is een afstand houden vloerstickers of  geef elkaar ruimte sticker de perfecte oplossing om op de grond aan te brengen. Op deze manier laat je gelijk weten aan de gast dat ook bij jou de maatregelen gelden.

‘’WAT LEKKERS ERBIJ?’’

Natuurlijk willen jouw gasten ook wat lekkers bij de film! En uiteraard start jij de verkoop van de popcorn, cola en Slush Puppy weer op. Hier is het van belang dat gasten niet te dicht op elkaar staan in de rij voor de bar. Als oplossing kan er op de grond de wacht hier sticker vloersticker om de 1,5 meter toegepast worden. Op deze manier blijven mensen afstand houden van elkaar.

Tip: Een plexiglazen kuchscherm boven de bar kan dienen als bescherming voor jouw werknemers en klanten. Popcorn kan het beste voorgaand aan de verkoop worden geprepareerd.

LOOPRICHTINGEN

Je wilt natuurlijk dat de klant zich op zijn gemak voelt in jouw zaak. Wanneer mensen elkaar passeren is de handhaving van 1,5 afstand moeilijker te realiseren en veroorzaakt dat onrust bij de klant. Middels looprichting stickers en verkeersborden kunnen er gescheiden looppaden en richtingen worden gecreëerd, wat onrust zal voorkomen bij de klant. Zorg hierbij dat er zoveel mogelijk in 1 looprichting wordt gewerkt. Ruimtes smaller dan 3.10 m kunnen worden voorzien van voorrangsborden om aan te geven wie voorrang heeft. Op deze manier leidt u de klant veilig en rustig naar de zaal, bar of uitgang!

De 3,10 meter geldt voor een standaard looppad waar zich twee looprichtingen bevinden. Hier wordt uitgegaan van twee keer 0,8 meter looppad en een keer 1,5 meter afstand.

‘’WAAR HAD U WILLEN ZITTEN?’’

Ook in de zalen zal 1,5 meter gehandhaafd moeten worden. Hieronder zie je een voorbeeld van een (mogelijke) zaalindeling wanneer gasten een kaartje willen reserveren voor een film.

Het is handig om een werknemer aan te wijzen als zaalwacht. Deze persoon geeft aan waar en op welke volgorde de mensen de zaal kunnen betreden.

Een groot deel van de stoelen kan het beste geblokkeerd of verwijderd worden voor een betere stroom van de bezoekers. Het werken van 2 blokken creëert de mogelijkheid om meer bezoekers per rij te plaatsen aangezien zij dan elkaar niet voor of achterlangs hoeven te passeren.

In plaats van verboden stickers kun je ook gebruik maken van Vinkjes of Kruisjes.

Toiletten

Dit zijn de plekken waar je een groot risico loopt met betrekking tot corona besmetting. Het is verstandig om hier duidelijke instructies op te hangen. Gebruik hier visuele middelen zoals de handen wassen sticker. Een idee is om de deur open te laten staan wanneer je de ruimte verlaat en de deur te sluiten wanneer de ruimte vol is.

We hopen dat de cultuursector weer snel zijn deuren mag openen en klanten met veel plezier mag ontvangen. Nu kijken we vooral uit naar 1 juni, wanneer de draad weer langzaam mag worden opgepakt. Voor aanvullende vragen of advies staan we elke dag voor je klaar!

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?