Lean workshop: “Lean op de Werkvloer, dóór de Werkvloer”

Van 2 tot en met 4 september staan wij op de VILO te Hardenberg en geven wij een lean workshop van 1 uur waarin je de belangrijkste Lean principes leert, ervaart en toepast.

Over het algemeen worden Lean Principes door het management naar de werkvloer gebracht. Niet zelden leidt dit tot teleurstellingen als na enige tijd blijkt dat draagvlak op de werkvloer ontbreekt. Dit komt nooit omdat de mensen op de werkvloer niet van goede wil zijn. Integendeel: juist de werklieden, operators en voormannen weten wat er beter kan in de processen van de organisatie en willen zulke knelpunten aanpakken. Maar de manier waarop Lean geïntroduceerd werd en de gekozen methodiek pasten niet bij de firma, de cultuur en de mensen.

Daarom begint Flow in Motion dus altijd bij de mensen op de werkvloer. Zij bepalen zelf wat er beter kan, en welke maatregel het probleem oplost. Dus vanaf de werkvloer het bedrijf verbeteren.

Deze workshop is daarom bedoelt voor jou. Voor operators, chefs, teamleiders, kortom, de mensen die het echte, operationele, werk doen in een bedrijf.

In deze vlotte, heldere workshop van 60 minuten leer jij het belangrijkste principe van Lean te zien, te ervaren en zelf toe te passen; wat voegt waarde toe voor de klant, en wat niet. Door een combinatie van leren, gamen en overleggen wordt je gestimuleerd om op een andere manier te gaan denken en vervolgens de mogelijkheden van Lean in je eigen bedrijfsproces te herkennen. En last but not least: we laten je ervaren hoe makkelijk het is om processen sneller, beter en goedkoper te organiseren.

Over Flow in Motion

Het gezegde ‘opgeruimd huis, opgeruimd hoofd’, geldt ook voor de werkplek. Sterker nog, dat geldt juíst voor de werkplek. Want in een overzichtelijke omgeving is het niet alleen prettiger werken, maar gaat de productie ook nog eens met sprongen omhoog. Volgens Michiel Smit van Flow in Motion is met support van alle medewerkers iedere werkplek binnen één dag volledig ‘lean’ te maken.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?