TIM Magazine: Flow in Motion houdt 5S dag bij de TD van Inverko

Flow In Motion is gespecialiseerd in het implementeren van de 5S-methode bij externe bedrijven, die hierdoor sneller, beter en goedkoper kunnen werken. Onlangs hield de Groningse onderneming een ‘5S-dag’ bij afvalverwerker Inverko Compounding in Emmen. (Dit artikel is gepubliceerd in TIM Magazine nr 6 juni 2014).

5S methode bij de TD

De 5S-methode is een lean manufacturing begrip dat staat voor Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Systematiseren van de werkplek. “Wij helpen bedrijven bij het implementeren van deze methode, die hen in staat stelt om sneller, beter en goedkoperte werken”, zeggen Michiel Smit en Vincent van der Hoek van Flow In Motion.

Kortere doorlooptijden met Flow in Motion

“Wij garanderen onze klanten immers een hogere efficiëntie en effectiviteit, kostenbesparing door minder afval, minder afkeur, meer ruimte en lagere voorraden, en minder fouten en een kortere doorlooptijd. Daarbovenop resulteert ons trainingsprogramma ook in een uitstekende teamspirit, die leidt tot een hogere betrokkenheid van uw medewerkers.”

Werkwijze: 5S in één dag

“Op één dag tijd bouwen we een ongeordende TD om tot een gestandaardiseerde werkplaats, met behulp van de 5S methode bij de TD, samen met de medewerkers van het desbetreffende bedrijf. Uiteraard gaat hier wel wat voorbereidende training aan vooraf, en achteraf staan we ook in voor de verdere opvolging”,klinkt het nog.

CASE

Zo voerde Flow In Motion onlangs een dergelijke 5S dag uit bij de TD van Inverko Compounding. “Onze doelstelling daarbij was in de eerste plaats de productie efficiëntie opdrijven, maar daarnaast wilden we door de verkregen orde en netheid ook een veilige omgeving creëren voor onze medewerkers. Zij waren van in het begin betrokken bij de implementatie, waardoor ze net als ik erg enthousiast reageren op deze samenwerking”, evalueert Inverko directeur Koen Colthof.

inverko voor 5S
TD invak vóór 5S
inverko na 5S
TD invak na 5S

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?