Tip van de week: zoeken is stilstand!

Beeld je de volgende situatie even in. Je bent bijna klaar met de order en je wilt de werkplek natuurlijk schoon achter laten. Je kijkt om je heen maar ziet nergens een bezem. Dus wat doe je?! Je gaat zoeken naar een bezem, eerst op je eigen afdeling (waar staat dat ding?!) dan op de een andere afdeling. En JA daar staat ie. He he. Jij weer terug naar je eigen afdeling en maakt de werkplek schoon.Vervolgens denk je … hm … ik wil de volgende keer niet weer zo lang zoeken dus wat doe je? Je gaat hem verstoppen op jouw afdeling zodat jij hem de volgende keer weer kan vinden. Wat natuurlijk tot gevolg heeft dat de ander net zo lang moet zoeken.

Herkenbaar?

Je kunt de bezem vervangen door gereedschap, moeren, bouten, materiaal, de order, een document als je kantoor werkt of gereedproduct als je op de expeditie werkt.

Zoeken is niet productief

Wanneer je aan het zoeken bent ben je niet bezig met je werk. Wat weer tot gevolg heeft dat er meer moet gebeuren in minder tijd. Zoeken leidt tot veel frustratie, stress en is helemaal niet leuk. Dat moet anders en kan ook anders.

Alles een herkenbare vaste plek

Geef alle spullen een vaste plek en omlijn deze ook zodat het voor iedereen duidelijk is dat dat de vaste plek is. Als je bang bent dat spullen verdwijnen naar andere afdelingen geef je een kleur voor elke afdeling en het gereedschap ook. Het moet wel heel erg uit de hand lopen als afdeling rood staat te vegen met een groene bezem.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?