Zelfstandig 5S doen, met een beetje hulp

Vloerbelijning vragen en antwoorden
Is dat nou moeilijk? Zelf beginnen met de 5S in de organisatie? Nee! Juist gaaf dat je het zelf wilt gaan doen! Want wij zien hoe goed het werkt als de 5S intern wordt opgezet. De medewerkers raken gemotiveerd, zien de mogelijkheden, en houden de effecten zo goed mogelijk in stand.

We zien dat eigenlijk het allerliefst. Niet voor niets hebben wij deze punten als succesfactoren genoemd staan:

  • Leren door te doen
  • Direct aan de slag
  • Zichtbaar resultaat
  • Samen met de medewerkers

Heb jij een opdracht gekregen om de 5S te introduceren op de vloer, maar je weet niet waar je moet beginnen? Of heb jij het gevoel dat jouw bestaande 5S programma minder succesvol is dan jij had gehoopt? Dan helpen wij je uiteraard graag!

Helemaal zelf een 5S programma uitvoeren?

Wij implementeren al heel wat jaren 5S programma’s en hebben daarvoor een aanpak ontwikkeld die we aan jou gaan leren. Het komt simpelweg hierop neer: deel de fabriek op in verschillende werkplekken en voer vervolgens per werkplek een 5S dag uit. Op deze manier creëer je zichtbaar resultaat en zet je een hoge 5S standaard neer.

We hebben de theorie van de 5S methode vertaald in een hele praktische aanpak met veel voorbeelden uit onze praktijk. We hebben voor jou een stappenplan en script ontwikkeld waarmee jij de 5S dag opknipt in kleine stapjes. Daarnaast krijg je ons praktische 5S boek waarin alle theorie staat beschreven en die je door je eerste 5S dag heen navigeert.

Vind je het toch nog spannend? Geeft niets. Wij hebben tijdens een 5S traject ook nog nooit direct een perfect resultaat behaald. Dat gaat ook niet, daar zijn de wekelijkse 5S evaluatierondes voor. Dit is zelfs beter, aangezien medewerkers leren dat ze alle verbeteringen zelf kunnen en blijven doorvoeren!

Hoe houd ik mijn behaalde resultaten in stand?

In onze aanpak leiden we jou op tot een 5S adviseur, zodat jij op wekelijkse basis samen met de medewerkers de werkplekken evalueert. Hierbij wordt de voortgang van de actiepunten besproken en worden de werkplekken verbeterd. Als jullie dit structureel volhouden, wordt 5S vanzelf een goede gewoonte.

Steunen

De 5e S staat voor Steunen. Maar zou ook voor Spelbreker kunnen staan. Want alles staat of valt met het vasthouden van de discipline om regelmatig te evalueren, ook op de lange termijn. En dat is niet gemakkelijk. Omdat we in de praktijk te vaak hebben gezien dat het succes hier stagneert, hebben wij besloten om jou hiermee te helpen.

We komen graag een dag bij jou langs om je te helpen met het in stand houden van jouw resultaten. Met een frisse blik beoordelen wij de gemaakte stappen, geven tips en adviezen, helpen met het opstellen van verbeterpunten, en maken een plan voor een evaluatie systeem op jouw werkplek. Wil je hier meer informatie over? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via ons mailadres: info@flowinmotion.com

Ook zijn er zijn voldoende hulpmiddelen om de resultaten op een visuele manier te presenteren en de evaluaties te vereenvoudigen.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?