5S Casus: Gereedschapbordjes

Op veel werkplekken wordt gereedschap gebruikt om bepaalde werkzaamheden te kunnen uitvoeren. In de stappen Scheiden en Schikken worden de gereedschappen geselecteerd en op de juiste plek opgeborgen.

In de stap Standaardiseren maken we gereedschapsborden om de gereedschappen te ordenen. Op deze manier zie je in één oogopslag of alle gereedschappen aanwezig zijn en je aan het werk kan of niet.

Zonder gereedschapsbord 5S methode
Met gereedschapsbrodjes na 5S methode
We maken de gereedschapsborden van karton en gele tape en omlijnen ieder stuk gereedschap met pen voor het schaduweffect. Uiteraard is een bord van hout of metaal mooier, maar omdat werkplekken nog weleens veranderen en er regelmatig nieuwe stukken gereedschap bij komen, is het praktischer om te werken met tape en karton. Hiermee kan het gereedschapsbord snel en eenvoudig worden aangepast, zonder hoge kosten of tijdrovende acties. Bovendien wordt een ‘duur’ gereedschapsbord vaak op een centrale plek gehangen, waardoor medewerkers verder moeten lopen om gereedschappen op te halen. Het gevolg hiervan is dat de betreffende stukken gereedschap vaak niet worden terug gehangen en daardoor zoek raken.

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?