Gratis verzenden vanaf € 100,-
5S in 1 dag

Azor Bike BV maakt voor een betaalbare prijs zeer degelijke fietsen. Wat Azor uniek maakt, is dat de consument zijn of haar fiets zelf kan ontwerpen, van het frame en het stuur tot en met de accessoires tot en de banden.

Azor begon 17 jaar geleden met een paar verschillende fietsen. Inmiddels het assortiment verhonderdvoudigd, want letterlijk elke fiets is uniek. Het gevolg hiervan is een forse toename in het aantal frames en andere onderdelen. Je kunt je wel voorstellen wat dit doet met de beschikbare ruimte op de productielocatie…

Hoewel een fiets een eenvoudig product lijkt om te assembleren, is niets minder waar. Een ‘normale’ fiets bestaat al uit een x-aantal verschillende materialen, maar omdat elke Azorfiets anders is, maakt dat het productieproces een heel stuk complexer en is de logistiek elke dag weer een uitdaging.

Voor montage Voor Flow productie

Op bovenstaande foto is de werkplek te zien van de voormontage sturen, bagagedragers en de spatborden (dit zijn de halffabricaten). Voor elk van de halffabricaten is een buffer aangelegd op basis van cijfers uit het verleden. Het voordeel van deze buffers is dat er niet snel mis wordt gegrepen en de productie lekker door kan lopen. Het nadeel is echter dat een buffervoorraad veel ruimte in beslag neemt. En dat staat dan nog los van het feit dat de kans op beschadigingen groter wordt, dat je het halffabricaat meerdere keren in je handen hebt en dat je verder moet lopen op het product op te halen (immers er is te weinig ruimte en niet alle halffabricaten kunnen aan de productielijn staan).

Het aantal halffabricaten wordt bepaald door een leegloop in de buffers. Elke dag wordt een rondje langs de buffers gemaakt en op basis van de lege plekken wordt een lijst gemaakt met de aantallen die voor die dag geassembleerd moeten worden.

Tijdens de 5S-sessie zijn de buffers verwijderd en op de dagproductie afgestemd. Het opruimen van de de buffers leverde behalve maar liefst 10 karren afval, vooral veel ruimte op langs de productielijn. De halffabricaten kunnen nu precies worden aangeleverd op de plek waar ze nodig zijn, zonder dat de productiemedewerkers moet lopen om ze op te halen. Dit scheelt veel tijd en minder kans op beschadigingen.

Voor montage Na Flow productie

Op de foto van na-situatie zijn veel verschillen op te merken; er is meer ruimte ontstaan door het wegnemen van de buffers, de karren staan precies goed opgesteld aan de productielijn, alles heeft een vaste plek en deze is ook gelabeld zodat het voor iedereen duidelijk dat dit de vast plek is. Last but not least is de doorlooptijd van de fiets verlaagd en hebben we hier de eerste stappen naar one-piece-flow gezet.

Stuur mij de gratis online 5S cursus