‘Een dag met Flow In Motion is echt een feestje’

Met zeven creatievelingen bij elkaar, is het bijna ondoenlijk om een werkruimte overzichtelijk te houden. Daarvan vormt het Groningse mediaproductiebedrijf Moomba Media het levende bewijs.

Naast tientallen lenzen, accu’s, microfoons en andere opname apparatuur hebben zij in de afgelopen jaren ook stapels rekwisieten verzameld. Samen met Flow In Motion schepten zij orde in hun studio. “En dat werkt lekker”, concludeert Andre Buurma.

Het Groningse mediaproductiebedrijf Moomba Media timmert al jarenlang aan de weg, maar kreeg landelijke bekendheid met commercials voor Adecco. Samen met hun zeven medewerkers maken Andre Buurma en zijn compagnon Jaap Alkema videoproducties met net een beetje extra.  “Onze films ontroeren, zetten je aan het denken of maken je aan het lachen.  Jaap en ik zijn jaren geleden met ons tweeën begonnen.  Toen we het wat drukker kregen, werkten we eerst een periode met freelancers, maar hebben in de loop der jaren een vast team van zeven man opgebouwd. Hoewel mensen zijn binnengekomen als cameramannen of montagemedewerkers, doet iedereen eigenlijk van alles. Dat houdt het werk afwisselend.”

Je kan het ooit weer gebruiken toch?

Via een opdracht voor een bedrijfsfilm voor Flow in Motion maakte filmer Andre Buurma voor het eerst kennis met het begrip 5S. Hij besloot niet alleen de klus aan te nemen, maar ook een 5S sessie voor zijn eigen bedrijf te boeken. “Enerzijds om een beetje meer gevoel te krijgen bij het 5S-gebeuren, maar ook omdat het in ons bedrijf gewoon nodig was”, vertelt Andre. “Naast allerlei opnameapparatuur heb je voor iedere film weer andere attributen nodig en het is altijd jammer om iets weg te gooien, want wie weet kan je het ooit nog iets voor iets anders gebruiken en dan zijn je kasten snel vol. Wat dat betreft kwam Flow in Motion als geroepen.”

Moomba tijdens 5S
Tijdens 5S
Moomba na 5S
Na 5S

Ook voor de crea bea’s werkt het

In een bedrijf waar iedereen alles doet, is het belangrijk om gestructureerd te werk te gaan. Hoewel niet alle collega’s even gemotiveerd waren om dit te bereiken, was het voor iedereen duidelijk dat er wel iets moest gebeuren. Omdat de opnames gewoon door moesten gaan, werd er voor iedere werkruimte in het pand een aparte 5S sessie belegd. “Het was een verrassend proces. Want omdat niet iedereen bij elke sessie aanwezig was, wist je niet wat je collega’s weg zouden gooien. Ik realiseer me nu pas dat ik best gehecht was aan bepaalde spullen”, zeg Andre. “Het eindresultaat is geweldig. Voor zover dat kan in een creatief beroep, zijn de kasten nu netjes en heeft alles zijn eigen plek. In de montageruimte staat voor iedereen een bakje, waarin hij zijn eigen spullen in kan doen. Doordat er lijnen zijn getrokken om de plekken waar ieder voorwerp moeten staan, denk ik dat het nu eerder netjes blijft dan voorheen. We hebben ook tips gekregen over het goed opslaan van beelden, met als resultaat dat we altijd op pad gaan met een lege videokaart, die we telkens opbergen in een speciaal daarvoor bestemd bakje en we zeker weten dat de gewiste beelden veilig op de server staan. Het enige dat nog steeds niet 5S is, is mijn bureau. Maar dat komt doordat ik met heel veel projecten tegelijk bezig ben.”

Moomba na 5S
Een werkbare omgeving

Echt een feestje

Als Andre de manier van werken van Flow in Motion zou moeten beoordelen met een cijfer, dan werd dat een dikke negen. “Zo’n dag is echt een feestje. Je begint met een stukje theorie en daarna moet je samen met je collega’s aan de slag. Het grappig is dat iedereen er aanvankelijk wat sceptisch tegenover stond, maar toen we eenmaal begonnen waren, gingen we helemaal los. De begeleiding van Vincent en Michiel is erg leuk. Ze zijn de hele dag aanwezig en werken zichzelf ook in het zweet. Ze zijn niet dwingend, maar wel heel duidelijk. Je moet bijvoorbeeld direct beslissingen nemen over een bepaald voorwerp. Ik had de neiging altijd om bepaalde voorwerpen eerst ergens te parkeren en ze dan vervolgens te laten liggen. Dat doe ik nu niet meer. Ik bepaal nu direct of iets weg kan of bewaard moet worden. En merk dat de anderen dat ook doen, want de kasten zijn nog steeds geordend. Kortom, er is wat meer structuur in ons bedrijf gekomen en daar zijn wij heel blij mee.”

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Subscribe

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text';fnames[4]='PHONE';ftypes[4]='phone';}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?