Kerstbomen en koffiemokken

Wie kent ze niet, de werkplekken met grappige koffiemokken, kerstversiering, foto’s van de hond of gezin en verzin het maar.

En hoort dit nou thuis op een 5S kantoor. Puristen zullen zeggen van niet …

Ik zeg; het zijn persoonlijke dingen, laat het toch. Dit soort werkplekpersonalisaties zijn een natuurlijk behoefte. Wij willen ons thuis voelen en de werkplek een eigen identiteit geven. Tuurlijk het mag best een beetje passen binnen de huisstijl van de organisatie. Het is wetenschappelijk bewezen dat we dit graag willen en dat 80% van de medewerkers dit doen. En tja over smaak valt niet te twisten, maar sommige mensen gaan wat verder dan anderen.

Het is ook bewezen dat als mensen zich meer thuis voelen bij de identiteit van het bedrijf dat de neiging snel minder wordt. Vanuit de praktijk is dit wel te herkennen.

Clean desk policy verbied dit, maar dan verzinnen ze wel iets anders om de werkplek thuis te maken. (overigens zegt clean desk niets over hoe optimaal de werkplek is georganiseerd).

Vergeet het doel niet van 5S op kantoor niet, het gaat om het terug dringen van zoeken, verplaatsen, fouten en andere verliezen. Laat die foto gewoon staan en die verschrikkelijke kerstboom zou wel eens heel veel kunnen bijdragen aan de sfeer en daarmee de communicatie verbeteren en daarmee zorgen dat jullie klanten beter bedient worden.

Zorg ervoor dat de persoonlijk spullen passen binnen de huisstijl en omarm het.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?