36% Sneller je documenten vinden en creatief zijn; maak van je bureau een “rommeltje”

5S op kantoor, clean desk policy, opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Termen die je tegenwoordig steeds vaker hoort. Nou het is wetenschappelijk bewezen in het onderzoek A Perfect Mess van Eric Abrahamson 2007 dat een opgeruimd bureau ervoor zorgt dat iemand 36% meer tijd nodig heeft om de documenten te vinden waar ze op dat moment mee bezig zijn. En dat je ook nog eens minder creatief bent. Dit onderzoek is in Nederland in 2012 herhaalt en onderschrijft deze bevindingen.

Het blijkt dat uit die voor een buitenstaander ongeorganiseerde chaos een ingenieus systeem zit om documenten snel te kunnen vinden. Een rommelig bureau bewijst ook dat de trotse eigenaar creatiever is en het niet zo nauw neemt met standaarden en afspraken en dus eerder van de gebaande paden afwijkt.

Een georganiseerde werkplek leidt tot conventioneel gedrag, plichtsbesef en het volgen van de standaarden.

Dus je zou zo maar kunnen bedenken dat iedere afdeling en misschien wel iedere medewerker afhankelijk van zijn of haar functie een eigen standaard krijgt 5S ingericht of volledig vrij (rommelig). En we zijn Nederlanders, dus even beetje polderen, 1 bureau rommelig, de ander 5S of de kasten wel 5S en het bureau niet.

Bedenk bij de keuze wat de waarde is voor de klant; is het handig dat je iets vergeet omdat het ergens verstopt ligt in je georganiseerde rommel? Wat vereist je functie.

Ik merk dat ik het fijn vind om twee bureaus te hebben met een 5S kast. 1 voor de creatieve dingen en 1 voor de taken die ik moet doen en passend binnen de afspraken die ik heb..

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Marthijn. Waarmee kan ik je helpen?