5S Plaatje / 5S infographic / 5S methode / 5S

By augustus 4th, 20205S, Documenten te downloaden

Een 5S plaatje dat al jaren wordt gebruikt om de 5S’en snel en visueel weer te geven is het alom bekende plaatje van Ford. Wij hebben zelf een nieuwe moderne en frisse variant van deze 5S infographic gemaakt in tot nu toe drie talen; Nederlands, Engels en Duits.

Continu verbeteren met 5S

Deze afbeelding geeft de 5S’en visueel weer en geeft het Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Steunen een gezicht. Door het 5S plaatje tijdens een training te gebruiken kun je op een eenvoudige manier de 5S’en uitleggen en aan elkaar verbinden. De cirkelvorm geeft de continuïteit aan van 5S. Niet alleen blijven de 5S’en alleen in stand door continue aandacht, maar worden ook de organisatie en de werkplek beter door telkens weer stil te staan en te bedenken: Hé, waarom doen we dit zo, en zou het niet anders kunnen?

5S is het proces om werplekken Lean en vrij van verspillingen te krijgen

Door al het overbodige te verwijderen, door te Scheiden en het een vaste plek te geven binnen handbereik, door te Schikken. Door de vervuilingsbronnen weg te nemen en nooit meer Schoon te maken. Alle processen, handelingen, afspraken en plekken te borgen door te Standaardiseren en door gezamenlijk als team aan te geven welke steun we nodig hebben en zo het Steunen inhoud te geven. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van alle 5 de S’en!

Download ze nu!

5S Plaatje Nederlands
5S Plaatje Engels
5S Plaatje Duits

Heel veel plezier met de 5S infographic en het uitvoeren van 5S.

Michiel

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required
Open chat
1
Hallo, ik ben Theo. Waarmee kan ik je helpen?