7 Verspillingen plaatje / 7 Verspillingen Infographic / 7 Wastes picture

7 Verspillingen
Al tijden op zoek naar een leuk plaatje over de 7 verspillingen? Ben je flauw van al die plaatjes met ballen en balken? Zoek niet verder, hieronder kun je een leuk en grappig 7 verspillingen plaatje of 7 verspillingen infographic downloaden.

De zeven verspillingen zijn altijd zo cryptisch

Deze plaatjes geven op een grappige manier uitleg aan de 7 verspillingen. Laat je zelf inspireren en ga ze eens opzoeken in je fabriek. Vergeet niet de 7 verspillingen werken vaak samen. Mocht je meer willen weten over wat de 7 verspillingen zijn?

Wil je weten wat de 7 verspillingen zijn?

Lees dan hier verder. Als je het al weet? Oké, dan hier de uitdaging, download ons verspillingen formulier, loop de werkvloer op en vul hem in. Veel plezier!

Overproductie

Overproductie is meer produceren dan het aantal waarom de klant heeft gevraagd. Ook vooruitlopen op of sneller gaan dan het te volgen proces is een vorm van overproductie. Bedrijven produceren meestal over om voldoende armslag te hebben in het geval van afkeur van producten, storingen en instelverliezen. De bedoeling is op zich dus niet verkeerd, maar leidt in de praktijk tot overmatige voorraden, overmatig transport en een mogelijkheid voor uitval.

Wachten

Wachten op onderdelen, mensen, machines en papierwerk is een van de grootste verspillingen. Het vertraagt de tijd waarin we een proces kunnen voltooien en het zorgt voor frustraties.

Transport

Transport is het transporteren van grondstoffen naar de fabriek en van producten naar de klanten, eventueel via een DC. Transport verandert het product niet en is daarmee een verspilling. Transport is een noodzakelijk kwaad en lastig te voorkomen of tegen te gaan, maar het is wel het doel deze te minimaliseren. Een product gaat vaak via de fabriek naar een DC en vervolgens via een groothandel naar de eindklant. Waarom zouden verschillende leveranciers niet gezamenlijk met één transport de materialen kunnen aanleveren? Dit zou een forse besparing opleveren in tijd en geld.

Overmatige verplaatsing

Overmatige verplaatsing heeft betrekking op mens en product. We willen graag alles in 1 keer van A naar B hebben en niet via allerlei tussenstations. Vanuit het magazijn in 1 keer naar de juiste plek aan de machine zodat het direct gebruikt kan worden en vice versa.

Verwerking zonder toegevoegde waarde

Extra verwerking of overbewerking zijn activiteiten die uitstijgen boven de eisen van de klant. Vaak zijn dit onnodige stappen die geen waarde toevoegen. Een klant heeft bijvoorbeeld om een apparaat met twee gaten gevraagd, maar we hebben het onderdeel zo ontworpen dat het er drie heeft. Andere voorbeelden zijn het wassen van onderdelen omdat ze vies zijn geworden toen ze op voorraad lagen of het overpakken van producten.

Overmatige voorraden

Als er grote hoeveelheden grondstoffen en afgewerkte goederen aanwezig zijn, moeten bedrijven contant geld gebruiken om de rente te financieren (financieringskosten). Overmatige voorraden nemen veel ruimte in beslag en leveren risico’s op zoals beschadiging en vervuiling. Overmatige voorraden kunnen ervoor zorgen dat men het overzicht op aanvoer, voorraad en productie kwijtraakt.

Defecten

Kapotte machines, gereedschappen, materialen, afkeur worden niet opgeruimd of gerepareerd, maar blijven staan op de werkvloer. Deze defecten zorgen voor verspillingen van materialen, mens- en machine-uren en wekken op den duur veel ergernis en irritatie. Download hier je infographic over de 7 verspillingen in het Nederlands. Download your 7 waste infographic in English. Download hier Ihre Infographik uber die 7 Verschwendungsarten auf Deutsch.

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Reacties zijn gesloten.

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?