Arbo en Veiligheid, Orde en Netheid

Bied jij al voldoende veiligheid, orde en netheid op de werkvloer?

Als jij om je heen kijkt op de werkvloer, zie je dat er hard wordt gewerkt en er een mooi product wordt gemaakt. Maar je ziet helaas ook dat er veel onveilige situaties zijn die arbo technisch beter kunnen. Want zo gaat het nu eenmaal op een productie afdeling: Er zijn veel rondslingerende materialen, er is struikelgevaar, er is te veel voorraad op de werkplekken. De werkplekken zijn niet ideaal ingericht: er zijn veel draaiende bewegingen, er wordt onnodig gebukt. De lekbak mist bij de gevaarlijke vloeistoffen, en de brandblusser staat ergens verstopt achter spullen.

Vanuit de Arbo-wet is de werkgever verplicht een Risico Inventarisatie en Evaluatie uit te voeren: de werkgever moet de gevaren op de werkvloer kennen en hier iets tegen doen. Daarvoor zijn er handige standaard lijsten beschikbaar, en deze worden fanatiek ingevuld in een poging de veiligheid te verbeteren. Maar wie gaat dat uitvoeren? En vooral: Wanneer dan? En wie garandeert dat de medewerkers ook daadwerkelijk zo gaan werken?

De medewerkers weten zelf heel goed wat ze nodig hebben om veiliger en zonder gevaar voor eigen lichaam te werken, want dat is iets dat ze zelf ook graag zien. Daarom werkt onze 5S dag zo goed: in een dag gaan de medewerkers de werkvloer samen aanpassen en verbeteren. Laat wel wezen: de orde en netheid bereikt met 5S heeft grote positieve invloed op de veiligheid van jouw organisatie. De lange lijst met punten op de zogenaamde Arbo-lijsten zijn zowaar met meer dan helft ingekort na 1 dag stevig aanpakken. Hoe we dit doen leggen we graag aan je uit:

*PS, we vinden het goed dat je hierover leest, maar toepassen in de praktijk is het belangrijkste! Doe dit met de gratis 5S training!

Scheiden, schikken, schoonmaken….

Als eerste wordt in een observatie gekeken naar alle werkplekken. Wat ligt er allemaal, en hoe vaak wordt het gebruikt? Alles wat niet nodig is wordt verwijderd. Dus ook alle defecte, beschadigde en dus onveilige materialen worden van de werkplekken verwijderd. We durven met zekerheid te stellen dat bijna 95% van alle gevaarlijke situaties door de medewerkers zelf zichtbaar worden gemaakt.

Tijdens het schikken wordt alles op de juiste plek neergelegd. Hierbij wordt rekening gehouden met ergonomie, veiligheid en hygiëne. Als het nodig is worden er aanpassingen gedaan om een ideale werkplek te creëren. “Oh ja lekbakken, die liggen daar! die pak ik wel even..” De werkbank is nu voldoende leeg om ook gauw even op hoogte te worden aangepast en de bak met kleine onderdelen wordt op de juiste ergonomische plek neergezet.

De werkplek is niet ergonomisch ingericht
De werkplek is niet ergonomisch ingericht
De werkplek is aangepast naar de arbo eisen en wensen van de gebruiker
De werkplek is aangepast naar de arbo eisen en wensen van de gebruiker
Nu is er ruimte om grondig schoon te maken. Vervuilingsbronnen en onhygiënische situaties worden verwijderd. Als het hele 5S proces goed wordt gedaan, hoef je dit maar een keer te doen. Want op een goed georganiseerde werkplek wordt het immers niet opnieuw rommelig en vies. De brandblussers zijn nu weer duidelijk bereikbaar, en er zijn nu meer prullenbakken die staan op de juiste praktische plaatsen. De medewerkers bedenken zelf, en samen met jou, praktische oplossingen, om een veilige werkomgeving te realiseren. De 5S zorgt voor bewegingen in plaats van statische buk- en til situaties.
De situatie op de werkplek zonder 5S…
De situatie op de werkplek zonder 5S…
De werkplek is aangepast dor de medewerkers. Er zijn o.a. lekbakken geplaatst.
De werkplek is aangepast door de medewerkers. Er zijn o.a. lekbakken geplaatst.

Standaardiseren

Alles wordt nu vastgelegd. Zowel alle vaste plekken, als de gemaakte afspraken en instructies. De plekken worden gemarkeerd waardoor het voor iedereen duidelijk is waar alles moet liggen. Looppaden zijn zichtbaar, en gevaarlijke plekken worden afgebakend met een opvallende kleur met waarschuwingstape. Ook worden er voldoende voorzieningen en middelen aangebracht om veilig, schoon en geordend te kunnen werken. Vanaf nu zul je zien dat de medewerkers zelf actief meewerken om de werkvloer ook zo te houden!

Medewerker: “Sinds de 5S dag hoef ik ‘s avonds niet meer eerst een uur te liggen”

Klik hier voor al jouw markeringstape om ook zelf de veiligheid te verbeteren met visualiseren!

Steunen

Om alle behaalde resultaten ook op lange termijn vol te kunnen houden, is het belangrijk om regelmatig te blijven evalueren en te blijven verbeteren. Discipline is noodzakelijk. Plan al de evaluatiemomenten in de agenda en wijk hier niet van af! Visuele hulpmiddelen voor het bijhouden van de voortgang werken hierbij heel motiverend.

De verbeterpunten met betrekking tot Arbo en Veiligheid worden tijdens de ingeplande periodieke evaluatierondes nagelopen en continue aangepast. Zo eenvoudig kan het zijn. Onze 5S methode biedt schone, goed georganiseerde en overzichtelijke werkplekken met betrokken medewerkers. En zo neemt vanzelf ook de arbeidsveiligheid toe.

Dit kunnen wij ook bij jou realiseren! Laat ons even weten hoe we contact met jou op kunnen nemen, zodat we jou persoonlijk kunnen adviseren over jouw situatie.

Met opgeruimde groet,

Michiel

Schrijf je nu in voor de gratis 5S cursus

Subscribe

* indicates required

Deel op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

INHOUDSOPGAVE

In de spotlichten

Andere Blogs

Zichtbaar werken

Soort vloer
Soort vloer
Verkeer en belasting
Verkeer en belasting
Toplaag
Toplaag
Omgeving
Omgeving
Breedte van de tape
Breedte van de tape
Kleuren
Kleuren
Open chat
1
Hallo, ik ben Celine. Waarmee kan ik je helpen?